Аграрний тиждень. Україна
» » Росія скасувала обмеження на імпорт курятини з ЄС
» » Росія скасувала обмеження на імпорт курятини з ЄС

Росія скасувала обмеження на імпорт курятини з ЄС


Росія скасувала обмеження на імпорт курятини з ЄС

 Федеральна служба Росії з ветеринарного та фітосанітарного нагляду (Россельхознадзор) скасувала тимчасові обмеження на імпорт м’яса птиці з 15 країн-членів Європейського Союзу. Ембарго було введено через загрозу поширення пташиного грипу. Імпорт вважається відновленим з 19 лютого.


Через небезпеку, пов’язану з пташиним грипом, тимчасово були введені обмеження на імпорт курятини, м’ясопродуктів з птиці та кормів з Австрії, Болгарії, Великобританії, Угорщини, Греції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словаччини, Франції, Хорватії, Чехії та Швеції. Наразі відновлено ввезення не лише м’яса, а й кормів та харчових добавок.
Проте, наприклад, з Болгарією Росія відновила торгівлю не повною мірою, оскільки в кількох регіонах країни були виявлені нові спалахи пташиного грипу. Через це імпорт болгарської курятини з деяких регіонів залишається обмеженим.
 
Варто зазначити, що сьогодні в самій Росії також трапляються поодинокі спалахи пташиного грипу. Так, у січні Міністерство зміни клімату та навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів оголосило про заборону імпорту з деяких районів Росії всіх видів птахів та м’ясопродуктів з них через спалах високопатогенного штаму пташиного грипу H5N2.
Meat-Inform





Схожі новини
  • Які країни закрили ринки для української продукції через чуму та пташиний грип
  • Білорусь заборонила імпорт свинини з Луганської області
  • Заборона на експорт м’яса птиці з України до ЄС – можливість усунути серйозного конкурента
  • Українські птахівники знайшли ще один ринок збуту в Європі
  • США вимагають від Росії негайно зняти заборону на імпорт американської м'ясної продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.