Про це повідомив головний агроном підприємства Юрій Кулик, передає agrotimes.net.
За його словами, попит на екопродукцію є в турецьких інвесторів «Агросетону».
Торік компанія провела експеримент з виробництва органічної продукції. На площі 8 га після пару було посіяно озиму пшеницю без хімічного захисту, без мінеральних добрив тощо.
За результатами експерименту «Агросетону» отримав урожайність озимої пшщениці на рівні 1,5 тонн/га, тоді як її врожайність за традиційною технологією вирощування іноді досягає 9,5 тонн/га.
«Однак я думаю, що собівартість і економіка вирощування органічної продукції грає вирішальну роль», – зауважив Юрій Кулик.
Нагадаємо, українська компанія AgroOrganiс, яка спеціалізується на органічному ягідництві та виробництві спецій, найближчим часом планує запустити виробництво органічних сиропів, топінгів, джемів і перетертих з цукром ягід.
agravery.com