Таку думку висловила керівник аналітичного відділу Sucden Марина Сідак в ході Міжнародного конгресу «Sugar World 2019», інформує прес-служба НАЦУ «Укрцукор».
Відтак, за її словами посівні площі в Україні наступного сезону зменшаться на 11% — до 250 тис. га, а виробництво цукру очікується на рівні 1,4-1,6 млн т. Окрім того, буде спостерігатись зростання перехідних запасів цукру за рахунок накопиченого нереалізованого експортного потенціалу.
«Враховуючи політику протекціонізму Узбекистану, яку уряд Республіки прийняв для захисту інтересів національного виробника знову ввівши ПДВ в розмірі 20% в якості митного платежу, в наступному сезоні посилиться конкуренція за ринки збуту з Індією, Пакистаном та іншими країнами», — прокоментувала експерт.
Серед основних світових трендів ринку цукру 2019/2020 МР експерт відзначила зниження світового виробництва цукру, дефіцит на світовому цукровому ринку та зростання світових цін на цукор.
Нагадаємо, за прогнозами експорт цукру з ЄС не перевищить 2 млн т в 2019/2020 МР.
agravery.com