Аграрний тиждень. Україна
» » Вартість цибулі на українському ринку завищена
» » Вартість цибулі на українському ринку завищена

Вартість цибулі на українському ринку завищена


Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Цибуля ріпчаста і до сьогодні залишається найбільш обговорюваним овочем цього сезону. Ціни на нього, починаючи з жовтня минулого року, росли не по днях а по годинах. Зростання не міг зупинити навіть активний імпорт, а також низька купівельна спроможність українців.

За останній тиждень ціни в супермаркетах опустилися на 7-10% і психологічний бар'єр в більш ніж 20 грн/кг був пройдений. На тлі світових цін на цибулю — її вартість в Україні на 50-70% завищена, але з огляду на менталітет українських фермерів і торговців, це цілком зрозуміло.

Нижче картина зміни ціни на цибулю за останній тиждень, зниження ціни не може не радувати, але потрібно сподіватися на те, що зростання слідом за ним вже не буде.

Нагадаємо, огірки на українському ринку почали падати в ціні. На сьогоднішній день основні продажі огірків комбінати здійснюють по 52-58 грн/кг ($ 1,93-2,16 за кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж тижнем раніше.

agravery.com





Схожі новини
  • Більшість овочів «борщового набору» дешевше минулорічних
  • Ціни на цибулю знов почали знижуватись
  • В Україні ціни на цибулю сягають рекордних показників, але найнижчі в Європі
  • Імпорт цибулі з Казахстану може знизити ціни на українських ринках, - прогноз
  • Ціни на цибулю в Україні зросли майже на 50%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.