Про це повідомила виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Оксана Руженкова, посилаючись на результати внутрішнього моніторингу серед членів асоціації. Вони є репрезентативною вибіркою, оскільки мають 1/5 усіх площ під картоплею, що вирощується промислово, передає agrotimes.net.
Зокрема, під товарну картоплю буде відведено 5067 га, під насіннєву – 1435 га, на переробку – 550 га.
«Цифра переробки не є остаточною, бо саме зараз триває контрактування між господарствами і чіпсовими заводами, – зауважила Оксана Руженкова. – Очікується, що вона буде суттєво більшою, ніж торік, оскільки в Україні запрацює новий виробник чіпсів – компанія Pepsico».
При цьому 63% площ виробники мають намір засадити власне репродукованим насінням, а лише 37% – сертифікованим, у тому числі імпортованим.
Нагадаємо, у сезоні 2018 року господарства, що входять до Української асоціації виробників картоплі (УАВК) завантажили у сховища 152 тис. тонн картоплі.