Аграрний тиждень. Україна
» » Петиція до Ради за легалізацію медичної марихуани зібрала необхідну кількість підписів
» » Петиція до Ради за легалізацію медичної марихуани зібрала необхідну кількість підписів

Петиція до Ради за легалізацію медичної марихуани зібрала необхідну кількість підписів


Про це повідомляє hromadske.ua.

Автори петиції вимагають законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю та низки інших хвороб, у тому числі, хвороби Альцгеймера, Паркінсона, втрати ваги під час СНІДу, а також різних форм склерозу та інших важких хвороб.

Парламентарів закликали шляхом зміни законодавства створити належні умови для повноцінного застосування рослин у медичній та науковій діяльності, в тому числі з метою розробки, клінічних досліджень та державної реєстрації лікарських засобів чи протоколів лікування, що передбачають використання продуктів з вмістом канабіноїдів.

Також петицією вимагається врегулювати питання легального обігу продуктів, що містять канабіноїди, в тому числі хворими особами.

Підписантами петиції виступили низка українських правозахисних громадських організацій, зокрема, «Українська Асоціація Медичного Канабісу», БФ «Діти з гемофілією», БФ «Пацієнти України» та інші.

Нагадаємо, 30 січня на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях.

agravery.com





Схожі новини
  • Промислове вирощування конопель може принести Україні прибутки
  • Держсільгоспінспекція ініціює зміни до законодавства які затвердять механізм обігу ГМО-продукції
  • Майже 103 млн грн виділили на боротьбу з інфекційними хворобами тварин у 2013 році
  • У держбюджеті передбачили кошти на підтримку стабільної епізоотичної ситуації
  • Галузь лікарських рослин - збережено

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.