Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні пропонують створити Міністерство лісового господарства
» » В Україні пропонують створити Міністерство лісового господарства

В Україні пропонують створити Міністерство лісового господарства


Про це наголосив  заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, повідомляє прес-служба Держлісагентства.

«Зараз Держлісагентство не має права законодавчої ініціативи, щоб пришвидшити вирішення низки злободенних питань, зокрема, фахового розділення функцій господарювання та контролю, боротьби з незаконними рубками, всиханням лісів, створення ринку деревини та багато інших. Вже настав час порушити питання суб'єктності. Маючи окреме Міністерство, ми зможемо вивести лісову галузь на високий рівень», — зазначив Бондар.

За його словами, для швидкого вирішення, в тому числі законодавчим шляхом, більшості проблем у лісовій галузі необхідні три ключові речі: створення національної лісової політики, проведення національної інвентаризації лісів і належне фінансування всіх робіт в лісовому господарстві.

«Щоб ефективно працювати у напрямку збільшення лісистості України та сприяти розвитку української деревообробної промисловості, цими питаннями має займатися окреме Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості», — наголосив Бондар.

Нагадаємо, держава повернула собі землю вартістю 5 млн гривень.

agravery.com





Схожі новини
  • Держлісагентство: за останні 5 років відтворено лісів на площі більше 260 тисяч га
  • Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин провів виїзне засідання у Національному лісотехнічному університеті України у м.Львів
  • Україна та Німеччина розширюватимуть співпрацю у галузі лісового господарства
  • В Україні можуть створити Лісовий фонд
  • Україна та Туреччина розширять співпрацю в галузі лісового господарства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.