Обсяги виробництва м’яса свиней сільськогосподарськими підприємствами продовжує відновлюватись: у січні-лютому вітчизняні виробники свинини покращили доробок на 6% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані оприлюднили ДССУ.
Так, протягом перших двох місяців року промислові виробники свинини реалізували на забій 732,4 тис. свиней. Це більш ніж на 38 тис. голів чи 5,5% більше ніж роком раніше. Окрім кількості тварин, реалізованих на забій, збільшилась і їх середня маса (+1% до 109 гол.), що дозволило сукупну масу пропозиції живця наростити на 6,6% — до 80,1 тис. т. Аналогічні зміни торкнулися і обсягів вирощування свиней.
«Ці позитивні зміни відбуваються на тлі поступової «реабілітації» промислового поголів’я свиней в Україні. Так, станом на початок березня сільськогосподарські підприємства утримували 3,49 млн свиней, що на 0,13 млн гол. (чи 3,8%) більше ніж на відповідну дату 2018-го. При цьому, присадибне свинарство продовжує «втрачати позиції». Так, чисельність утримуваного у господарствах населення свинопоголів’я оцінюють у 2,5 млн (-6,1% у порівнянні з березнем 2018-го), що складає 42% загальної чисельності цих тварин в Україні,»— додали в АСУ.