Аграрний тиждень. Україна
» » На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн
» » На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн

На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн


У січні 2019 року Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області провело планову перевірку суб’єкта господарювання у смт Краснопілля щодо дотримання ним вимог порядку формування, встановлення та застосування тарифів на послуги з постачання теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення.

У ході перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання при наданні послуг з постачання теплової енергії застосовував тарифи, які сформовані з порушенням вимог чинного законодавства та затверджені органом місцевого самоврядування. Крім того, підприємство ввело їх в дію передчасно — на 15 днів раніше, ніж передбачено чинним законодавством. Це призвело до нарахування споживачам зайвої плати за послуги з постачання теплової енергії у розмірі 132,7 тис. гривень.

Також зазначена перевірка зафіксувала аналогічні порушення стосовно тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Це призвело до завищення нарахувань за надані послуги: з централізованого водопостачання — на 26,3 тис. грн, з централізованого водовідведення — на 13,9 тис. гривень.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області за результатами проведеного планового заходу державного нагляду (контролю) суб’єкту господарювання надало припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін шляхом приведення тарифів у відповідність до вимог законодавства та здійснення перерахунків споживачам.

Наразі суб’єкт господарювання виконав вимоги припису в частині проведення перерахунків плати за надані послуги споживачам на загальну суму 172,9 тис. грн.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба Київщини встановила завищення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення
  • У 2018 році порушення у сфері ціноутворення встановлено кожною другою перевіркою
  • На Київщині на підставі перевірок Держпродспоживслужби скасовані рішення про встановлення тарифів на послуги ЖКГ
  • У Київській області на підставі перевірок Держпродспоживслужби скасовані рішення селищної ради про встановлення тарифів на послуги ЖКГ
  • У Сумах споживачам послуг ЖКГ повернули понад 170 тис. грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.