Імпорт у лютому майже досяг рівня 2017 року - 9,7 тис. т на загальну вартість 3,8 млн USD. Основними країнами постачальниками були Польща – 6,3 тис. т (печінка індича морожена, фарш дрібного помолу, курячі морожені серця), Угорщина – 1,3 тис. т (фарш з курячих корпусів, шкіра куряча морожена), Німеччина – 890 тон (фарш курячий механічної обвалки заморожений).
Ситуація на експортному ринку свійської птиці прямо пропорційна, ніж на ринку свинини. Україна у перші два місяці 2019 року встановила новий рекорд за постачаннями на зовнішні ринки. Загальний обсяг січня-лютого склав 69 тис. т, що на 77,4% перевищує показник 2017 року (36 тис. т) та на 42,7% проти 2018 року (44,5 тис. т).
Основними ринками збуту у лютому були такі країни: Саудівська Аравія – 8,4 тис. т, Нідерланди – 4,4 тис. т, Словаччина – 3,2 тис. т, Азербайджан -1,9 тис. т, Ірак – 1,5 тис. т, Вірменія – 1,3 тис. т, Німеччина 1,3 тис. т, Молдова – 1,14 тис. т.
//www.ukrainian-food.org