Аграрний тиждень. Україна
» » На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба та облдержадміністрація розпочинають проект для старшокласників
» » На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба та облдержадміністрація розпочинають проект для старшокласників

На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба та облдержадміністрація розпочинають проект для старшокласників


Керівництво Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації провели робочу зустріч з метою затвердження програми комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня освіти та поінформованості дітей шкільного віку щодо споживчих прав та механізмів їх захисту.

Проектом передбачено упродовж ІІІ-IV кварталу 2019 року та I–ІI кварталу 2020 року в опорних школах Прикарпаття провести «години нових знань» для старшокласників.

У ході цих заходів учні отримають роз’яснення, якою має бути інформація для споживачів про товари та послуги, вимоги до маркування товарів, потенційні ризики використання продукції, яка не відповідає встановленим вимогам.

Цікавими та вартими уваги будуть інформаційні блоки «електронна комерція: купівля товарів через мережу Інтернет»; «реклама та її вплив на психіку дітей,  як розпізнати рекламні хитрощі»; «шкода електронних сигарет, тютюнових виробів та кальяну для здоров’я дітей»; «школяр і мобільний телефон: за і проти». І, безумовно, важливо донести до молоді основні вимоги до безпечності харчових продуктів.

Ініціатива Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області сприятиме створенню умов для впровадження і розвитку споживчої освіти в середній школі зокрема та підвищенню рівня споживчої грамотності населення в цілому.





Схожі новини
  • На Франківщині відбудеться семінар нарада щодо питань гарантійних зобов’язань виробника та прав споживачів
  • На Франківщині відбудеться семінар щодо фітосанітарних вимог Туреччини та ЄАЕС
  • На Франківщині із представниками Мінагрополітики обговорили результати реалізації програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування»
  • На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба та ОБСЄ обговорили шляхи забезпечення українців безпечними харчовими продуктами
  • Аграрії Прикарпаття продадуть державі зерна на 23 млн грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.