У Мінагрополітики обговорено план заходів, спрямованих на недопущення виробництва та введення в обіг фальсифікованої молочної продукції, повідомляє AgroReview.
Продовжуючи системну роботу Міністерства аграрної політики та продовольства України у боротьбі з фальсифікатом молочної продукції на вітчизняному ринку, яка була розпочата в 2018 році, під головуванням в.о. Міністра Ольги Трофімцевої проведено чергову нараду, на якій головною темою стало питання дослідження якості молочних продуктів, а також механізми попередження, виявлення та притягнення до відповідальності операторів ринку, які здійснюють виробництво фальсифікованої молочної продукції. Крім того, обговорено план заходів, спрямованих на недопущення виробництва та введення в обіг фальсифікованої молочної продукції.
До спільної роботи над цим важливим питанням було запрошено фахівців Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету України, Державної фіскальною служби України, Національної поліції України, експертів профільних асоціацій: Американської Торгівельної Палати в Україні, Європейської бізнес асоціації, Всеукраїнської Аграрної Ради, представників Спілки молочних підприємств України, Національної асоціації молочників України «Укрмолпром» та громадських організацій.
«Питання фальсифікації молочної продукції є надзвичайно важливим, як з економічної точки зору, так і з точки зору здоров`я наших громадян, оскільки від фальсифікату страждають і добросовісні виробники, і звичайні споживачі», - зазначила Ольга Трофімцева та додала, що співпраця усіх зацікавлених сторін, як органів влади, так і бізнесу, є запорукою ефективної боротьби в цьому питанні. Саме ці принципи лягли в основу напрацьованого Мінагрополітики плану дій із запобігання потрапляння на ринок фальсифікованої продукції.
З урахуванням того, що ситуація на ринку з фальсифікатом молочної продукції залишається серйозною, було домовлено до спільної роботи залучити великі мережі супермаркетів, які б максимально сприяли не потраплянню на полиці своїх магазинів не якісної продукції.
Нагадаємо, що свого часу голова АТУ Ірина Паламар рішуче виступила за заборону пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів та встановлення за порушення адміністративної відповідальності.
Про це голова АТУ заявляла 3 квітня 2018 року на засіданні Аграрного комітету ВР України, на якому обговорювалався відповідний законопроект.
«Україна, як аграрна держава, спроможна забезпечити своїх громадян власною якісною продукцією, зокрема, молочкою. Адже це – здоров’я нашої нації, наших дітей, - коментує дане питання голова АТУ Ірина Паламар. - Усі знають, наскільки шкідливими є пальмові жири. А в нас їх додають чи не у більшість молочних продуктів під виглядом тваринних, і за ціною тваринного жиру. Тобто, тут присутнє не лише нанесення шкоди здоров’ю людей, а й відверте шахрайство, оскільки переробники молочних продуктів наживаються, видаючи дешеву пальмову олію за дороге коров’яче масло. І ніхто ці процеси не контролює».
Теґи молочна продукція Ірина Паламар заборона пальмової олії Джерело: Usba.com.ua