Аграрний тиждень. Україна
» » "V Аграрной Конференции "Риски и противодействие мошенничеству"
» » "V Аграрной Конференции "Риски и противодействие мошенничеству"

    "V Аграрной Конференции "Риски и противодействие мошенничеству"


    Сьогодні становлення успішності агропідприємств прямо залежне від вдалої організації безпеки та контролю процесів виробництва. Крадіжки, шахрайство, помилки при оформленні документації – одні з небагатьох чинників, від яких залежить рівень витрат, рентабельність та прибутковість компаній. На жаль, злодії та шахраї - це не єдиний головний біль аграрія. Все гучніше у топ-проблемах сільського господарства фігурує аграрне рейдерство. Розуміючи пряму залежність успіху аграрного бізнесу від його безпеки, Група Компаній "ПроАгро Груп" 16 квітня 2019 року спільно з юридичною компанією WINNER провела конференцію "Ризики та протидія шахрайству", де зібрала фахівців із агрокомпаній з успішними рішеннями в боротьбі з рейдерством, шахрайством і крадіжками, представників влади, керівників громадських організацій та постраждалих від рейдерства з реальними історіями боротьби.
    Так,  усіх приголомшила історія Вікторії Кулик, засновниці ФГ «ДАР‘Я І Я», яка розповіла про шахрайську схему «віджимання» бізнесу, жертвою якої й стала. Історія з фотоілюстраціями і детальними кроками вирішення проблеми може врятувати інших, адже Вікторія за останні місяці зіткнулася з такими деталями, від яких залежала уся успішність її боротьби в правовому полі. Головне правило, яке мають запам’ятати власники фермерського бізнесу полягає в тому, що   в подібних ситуаціях є лише два можливих шляхи вирішення проблеми – 1) подання скарги і 2) господарський суд. Будь які інші кроки дозволять звинуватити Вас у протизаконному збагаченні, що унеможливить вирішення спору.  Наприклад, спроба домовитись з дружнім реєстратором на пряму. Найстрашніше, якщо Ваш бізнес поспіхом перепродадуть на офшори. Тому з часом краще не затягувати і діяти негайно. Ви маєте знати, що у нас працюють консультаційні відділи, які допомагають писати скарги до Мінюсту. Консультанти дуже ввічливі, освідченні і працюють для Вас безкоштовно.  З неправильно складеною скаргою, Мінюст її навіть не розгляне, тому не варто нехтувати допомогою державних спеціалістів.
    Ольга Матвіїва, директор «БІЗНЕС-ВАРТА» підтримала вищезгаданого спікера і подякувала за таку відвагу у боротьбі за свої права. І підтримала учасників конференції іншими історіями, лейтмотивом яких, лунало не здаватися. Як взаємодіяти з державними органами, чого від них очікувати, сьогоднішні реалії та необхідні зміни – теми її виступу. Що нам потрібно зараз зробити, так це об’єднуватися. Найближчі вибори   ситуації не змінять, її можемо змінити лише ми.
     Ігор Ясько, керуючий партнер юридичної компанії WINNER, який виступив модератором двох панелей конференції наголосив про важливість підняття даної теми, закликав обмінюватися контактами максимально і пам’ятати, що навіть мудрих чужа мудрість робить мудрішими. Отже, чим мудріші ваші друзі, тим мудріші і ви. 
    Тож, налаштувавшись на хвилю поглинання інформації та досвіду інших, радо зустріли практика, Анатолія Косована, адвоката, керуючого партнера KOSOVAN LEGAL GROUP. Його кейси в питанні втрати землі і як цьому протидіяти виявилися затребуваними. Найбільш розповсюдженими підставами для судового розірвання договорів оренди землі є систематична несплата, прострочення сплати в кілька місяців – істотне порушення договору, систематичне прострочення, індексація – істотна умова ст. 15 Закону України «Про оренду землі», проте несплата індексу інфляції – не істотне порушення (ВСУ N 6-1449цс17).  Щоб захистити свою землю складайте надійні договори на користування землею з обов’язковою реєстрацією та перевіркою порядку її проведення. Договори потрібно контролювати і тримати їх в безпеці. Варто вводити обмеження повноважень директора, здійснювати соціальну активність, перевіряти раніше зареєстровані права   та моніторити судові справи. 
    Ігор Петровський, керівник служби економічної безпеки FENIX-AGRO розкрив питання безпеки зі сторони економічних процесів. Безпечний аудит є одним із важливих заходів для визначення рівня захищеності підприємства та пошуку його слабких місць. Для успішного аудиту необхідне прагнення керівництва до виконання рекомендацій по усуненню факторів, що є ризиковими чи потенційно ризиковими. Лише за таких умов стає можливим попередження максимальної кількості ризиків. Зокрема, в компанії FENIX-AGRO  було проведено аудит на основі якого було розроблено рекомендації для керівництва.  А вже цього року планується впровадження системи комплаєнс-контролю, що дасть змогу повністю уникнути можливих випадків отримання відкатів на підприємстві. Спікер жваво відповідав на безліч болючих питань учасників конференції. Радив тримати документи в надійних місцях з обмеженим доступом. Має фіксуватися, хто і коли отримує ту чи іншу копію документу. Варто вкладатися в свій колектив і проводити навчання навіть на випадок рейдерства. А ще, варто вкладатися в безпеку IТ системи, хоч це і коштує дорого. Доцільно розробити систему доступу працівників до баз даних та вкластися в захист від стороннього втручання.
    Юрій Ярецький, керівник практики кримінально-правового захисту аграрного бізнесу REVEALING INFORMATION практично доповнив виступ попередника порадами про те, як виявляти людей які можуть спричинити витік інформації з підприємства, і як їх примусити нести фінансову відповідальність за такі вчинки. Для того, щоб не стати жертвою шахрайства, агропідприємствам слід впроваджувати системний підхід до виявлення шахрайських схем і не уникати звернень по допомогу до фахівців. Поговорили про корпоративне шахрайство. Яке може проявлятися й в  штучно-створеній заборгованості шляхом підробки документів. Варто запроваджувати на підприємстві незалежну службу безпеки. Та навіть при її наявності не варто нехтувати аудитом. В 90 відсотків випадків розкриті злочини завершуються лише звільненням, а мають доводитися до логічного завершення – кримінальної відповідальності з матеріальною компенсацією. Юрій Ярецький - експерт у сфері захисту від недружніх поглинань, рейдерства та захисту прав потерпілих у кримінальних справах. Маючи великий досвід в розробці алгоритмів усунення ризиків втрати бізнесу, захисту від корупційних дій судових органів та протидії шахрайським схемам зміг надати вичерпні та професійні поради.
    Володимир Бабій, керівник відділу впровадження інноваційних проектів UKRLANDFARMING продовжив хід розмови, розповівши про досвід виявлення шахрайства серед власних співробітників. В результаті масштабних перевірок і запровадженні телеметрії, керівництво компанії наважилося на рішучий крок і звільнили понад 200 чоловік.  Дана система дозволяє управляти інформацією на всіх етапах виробництва  від поля до елеватора. Це і контроль роботи техніки, контроль використання пального, моніторинг роботи причіпного обладнання, система обліку і контролю за збором врожаю. Тепер в компанії знають ВСЕ про роботу їхньої техніки. Контролюється рух і використання пального, робота причіпного обладнання. Ось з найпоширеніших випадків зловживань, що виявлені телеметрією: крадіжка на полі, завантаження в сторонній автомобіль, крадіжка/зсипання в дорозі, з'їзд з дороги та зсипання, передача GPS в легковий автомобіль, обмолот полів чужими комбайнами, вивантаження в обхід системи «Свій-Чужий», вивантаження з перевантажувача в сторонній автомобіль. Володимир розповів багато живих та цікавих історій. Тож варто пам’ятати, аграрні компанії можуть потерпати від різних видів шахрайства. Та варто пам’ятати, що найчастіше шахрайство може відбуватись з боку працівників компанії.
    Більше про крадіжки палива розповіли Микола Пилипенко, консультант з GPS-моніторингу транспорту і контролю палива SmartFarming та Євген Іващенко, керівник диспетчерської служби ЛАТАГРО. Вони поділилися досвідом побудови диспетчерської служби в ТОВ «Латарго». Після її функціонування вони порахували економію пального 4 літри на 1 га протягом останніх трьох років. Живі історії і багато прикладів способів шахрайства співробітниками було розкрито спікерами. Найкращою профілактикою такого шахрайства може стати регулярна інвентиризація. Як її правильно проводити є  в наказі Мінпалива.
    Олексій Семенець, заступник генерального директора ФІРМА КОДА  навчав як вберегти свою продукцію при розкраданні на зважуванні. Чи допоможе автоматизація цього процесу?  Сьогодні існує безліч способів махінацій із зважуванням зерна, а контроль цього процесу не завжди стовідсотково ефективний. Протягом двадцяти років Олексій працює у сфері розробки і впровадження вимірювальних систем, засобів автоматизованого управління, контролю і обліку, а також створення спеціалізованого програмного забезпечення. Найсучасніші технології по контролю зважувальних систем може запропонувати сьогодні Українсько-американське ТОВ Фірма "КОДА". Технологічне обладнання забезпечує точне зважування продукції, вимірювання рівня, автоматизований контроль та облік транспортних і товарних потоків при операціях отримання та відвантаження сировини або готової продукції.
    Валерій Яковенко, засновник DRONE. UA представив на конференції розкриття питання забезпечення структури безпеки на агропідприємствах за допомогою дронів, які стали невід’ємною частиною сучасного агробізнесу.  Private Cloud Access – дає можливість використовувати існуючі організаційні ресурси, керуючи всіма комерційними операціями безпілотних літаків у вашій приватній мережі. Такі рішення можуть бути запроваджені в приватному безпечному мережевому середовищі. Він не вимагає підключення до загальнодоступної мережі. Облікові записи користувачів зберігаються в базі даних FlightHub PE, шифруються за допомогою алгоритму AES-256. Інформація про обліковий запис і пароль не надсилатиметься на сервер DJI. Безпечне підключення: зв'язок між додатками Pilot PE і FlightHub Government Edition встановлюється на HTTPS. Динамічна URL-адреса: URL-адреса потокового відео в реальному часі містить динамічні параметри, які дозволяють уникнути витоку URL-адрес неавторизованим користувачам, навіть у тому ж мережевому середовищі. FlightHub Live Operations забезпечує детальний стан повітряного судна в режимі реального часу.  У майбутньому FlightHub EE буде підтримувати DJI WebSDK, що дозволить користувачам максимально використати весь потенціал управління безпілотним управлінням шляхом інтеграції FlightHub EE з існуючими додатками або створення власних веб-додатків і функцій, пристосованих до їхніх спеціалізованих потреб.
    Віталій Бєлєнков, технічний директор ГЛОБАЛ ГИС розповів про СТВОРЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ В РОБОТУ КОМПЛЕКСНОЇ СИСТЕМИ ОБЛІКУ ЗЕМЕЛЬНОГО БАНКУ. Правильно побудована ІТ інфраструктура забезпечує можливість фіксації та аналізу всіх необхідних показників земельного банку відповідно до впровадженої методології. Впровадження системи управління земельним банком підвищить контроль за активами, забезпечить гнучку звітність, та надання інформації оперативно, підвищить роботу фахівців та інформаційну безпеку. Система управління земельними активами має бути фундаментом в "архітектурі" загальної системи управління аграрним підприємством. Від точності даних про площу земельних ділянок, що орендуються, залежить бюджет нарахувань по орендній платі, а від точності площі полів, що в обробітку - виробничий бюджет. Основним завданням компанії протягом останнього часу є прагнення спростити і здешевити вироблені ними продукти, щоб зробити їх масовими та доступнішими для більшості бажаючих.
    Виступив на конференції і Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак. Зворушлива доповідь про чудове можливе майбутнє України, якщо нам вдасться  зміцнити малий та середній бізнес шляхом створення сімейних господарств. І саме це має бути головною метою аграрного устрою України, на думку спікера. Лише багаті селяни – створять багату та демократичну Україну. 
    СПЕЦІАЛЬНО ЗАПРОШЕНИЙ СПІКЕР Руслан Сидорович, народний депутат України, член Ради з питань судової реформи ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, дав можливість відчути учасникам конференції погляд на ситуацію з погляду провладних структур. Ми за тиждень приймаємо таку кількість законів як в цивілізованій державі за рік. І це дійсно недобрий знак. Зокрема, говорили про   Законопроект №8121 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству». Він мав би дуже допомогти у боротьбі з рейдерством, та його не прийняли через бажання доопрацювати. Найпоширеніша проблема вчинення рейдерства зі слів спікера – це можливість підроблювати нотаріальні документи та судові рішення. Ця проблематика потребує вирішення на рівні Кабінету Міністрів шляхом внесення змін до відповідних підзаконних нормативно-правових актів.  

     
    Ще один представник влади Михайло Апостол, радник міністра внутрішніх справ України підтвердив явище рейдерства, як одного із основних проблем в с/г сьогодення. Проблеми зрозуміли - корупція та недосконале законодавство. Про кілька рейдерських історій він почув вперше і пообіцяв розібратися в них особисто одразу після закінчення виборчого процесу в Україні.
    Іван Ступак, депутат Київської обласної ради, засновник АГЕНСТВА БЕЗПЕКИ 1901 на противагу вищезгаданих спікерів говорив про неправомірний тиск держави на бізнес. Намагалися розібратися як це працює. Та як слід обирати лінію протидії рейдерських справ. Існує багато компаній, про які варто знати вже сьогодні і які справді можуть допомогти, якщо реагувати на виклики дуже оперативно.
    Роман Мамедов, керівник відділу продажів ЛІГА:ЗАКОН почав свій виступ з часто вживаної тези на цьому заході «Спасіння утопаючих справа самих утопаючих». Щорічно в Україні відбувається 3000 спроб рейдерських захоплень – 50 відсотків з яких це сільсгосп об’єкти. Ця цифра має змусити замислитися і подумати про свою безпеку вже сьогодні. Основний розрахунок рейдерів - ефект несподіванки в період збору врожаю, тому дуже важливо позбавити їх цієї можливості. Контроль за майном вкрай важливий, як кажуть “попереджений - значить озброєний”. Компанія "ЛІГА: ЗАКОН" створила спеціальний сервіс “SMS - Маяк”, який допоможе захистити майно від рейдерських атак і вчасно попередить про початок неправомірних дій з боку третіх осіб.
    Група Компаній ПроАгро висловлює вдячність всім запрошеним гостям, партнерам та учасникам конференції. Наступний захід IV Аграрна Конференція «Логістика і склад 2019» відбудеться вже 24 квітня. Долучайтеся!





    Схожі новини
  • Ризики та протидія шахрайству 2019
  • Современные комплексные подходы к безопасности агробизнеса
  • Как предотвратить мошенничество при закупке и использовании удобрений
  • Уникнути ризиків і протидіяти шахрайству
  • Про перспективи ведення агробізнесу в Україні в 2015 році

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

"V Аграрной Конференции "Риски и противодействие мошенничеству"


Сьогодні становлення успішності агропідприємств прямо залежне від вдалої організації безпеки та контролю процесів виробництва. Крадіжки, шахрайство, помилки при оформленні документації – одні з небагатьох чинників, від яких залежить рівень витрат, рентабельність та прибутковість компаній. На жаль, злодії та шахраї - це не єдиний головний біль аграрія. Все гучніше у топ-проблемах сільського господарства фігурує аграрне рейдерство. Розуміючи пряму залежність успіху аграрного бізнесу від його безпеки, Група Компаній "ПроАгро Груп" 16 квітня 2019 року спільно з юридичною компанією WINNER провела конференцію "Ризики та протидія шахрайству", де зібрала фахівців із агрокомпаній з успішними рішеннями в боротьбі з рейдерством, шахрайством і крадіжками, представників влади, керівників громадських організацій та постраждалих від рейдерства з реальними історіями боротьби.
Так,  усіх приголомшила історія Вікторії Кулик, засновниці ФГ «ДАР‘Я І Я», яка розповіла про шахрайську схему «віджимання» бізнесу, жертвою якої й стала. Історія з фотоілюстраціями і детальними кроками вирішення проблеми може врятувати інших, адже Вікторія за останні місяці зіткнулася з такими деталями, від яких залежала уся успішність її боротьби в правовому полі. Головне правило, яке мають запам’ятати власники фермерського бізнесу полягає в тому, що   в подібних ситуаціях є лише два можливих шляхи вирішення проблеми – 1) подання скарги і 2) господарський суд. Будь які інші кроки дозволять звинуватити Вас у протизаконному збагаченні, що унеможливить вирішення спору.  Наприклад, спроба домовитись з дружнім реєстратором на пряму. Найстрашніше, якщо Ваш бізнес поспіхом перепродадуть на офшори. Тому з часом краще не затягувати і діяти негайно. Ви маєте знати, що у нас працюють консультаційні відділи, які допомагають писати скарги до Мінюсту. Консультанти дуже ввічливі, освідченні і працюють для Вас безкоштовно.  З неправильно складеною скаргою, Мінюст її навіть не розгляне, тому не варто нехтувати допомогою державних спеціалістів.
Ольга Матвіїва, директор «БІЗНЕС-ВАРТА» підтримала вищезгаданого спікера і подякувала за таку відвагу у боротьбі за свої права. І підтримала учасників конференції іншими історіями, лейтмотивом яких, лунало не здаватися. Як взаємодіяти з державними органами, чого від них очікувати, сьогоднішні реалії та необхідні зміни – теми її виступу. Що нам потрібно зараз зробити, так це об’єднуватися. Найближчі вибори   ситуації не змінять, її можемо змінити лише ми.
 Ігор Ясько, керуючий партнер юридичної компанії WINNER, який виступив модератором двох панелей конференції наголосив про важливість підняття даної теми, закликав обмінюватися контактами максимально і пам’ятати, що навіть мудрих чужа мудрість робить мудрішими. Отже, чим мудріші ваші друзі, тим мудріші і ви. 
Тож, налаштувавшись на хвилю поглинання інформації та досвіду інших, радо зустріли практика, Анатолія Косована, адвоката, керуючого партнера KOSOVAN LEGAL GROUP. Його кейси в питанні втрати землі і як цьому протидіяти виявилися затребуваними. Найбільш розповсюдженими підставами для судового розірвання договорів оренди землі є систематична несплата, прострочення сплати в кілька місяців – істотне порушення договору, систематичне прострочення, індексація – істотна умова ст. 15 Закону України «Про оренду землі», проте несплата індексу інфляції – не істотне порушення (ВСУ N 6-1449цс17).  Щоб захистити свою землю складайте надійні договори на користування землею з обов’язковою реєстрацією та перевіркою порядку її проведення. Договори потрібно контролювати і тримати їх в безпеці. Варто вводити обмеження повноважень директора, здійснювати соціальну активність, перевіряти раніше зареєстровані права   та моніторити судові справи. 
Ігор Петровський, керівник служби економічної безпеки FENIX-AGRO розкрив питання безпеки зі сторони економічних процесів. Безпечний аудит є одним із важливих заходів для визначення рівня захищеності підприємства та пошуку його слабких місць. Для успішного аудиту необхідне прагнення керівництва до виконання рекомендацій по усуненню факторів, що є ризиковими чи потенційно ризиковими. Лише за таких умов стає можливим попередження максимальної кількості ризиків. Зокрема, в компанії FENIX-AGRO  було проведено аудит на основі якого було розроблено рекомендації для керівництва.  А вже цього року планується впровадження системи комплаєнс-контролю, що дасть змогу повністю уникнути можливих випадків отримання відкатів на підприємстві. Спікер жваво відповідав на безліч болючих питань учасників конференції. Радив тримати документи в надійних місцях з обмеженим доступом. Має фіксуватися, хто і коли отримує ту чи іншу копію документу. Варто вкладатися в свій колектив і проводити навчання навіть на випадок рейдерства. А ще, варто вкладатися в безпеку IТ системи, хоч це і коштує дорого. Доцільно розробити систему доступу працівників до баз даних та вкластися в захист від стороннього втручання.
Юрій Ярецький, керівник практики кримінально-правового захисту аграрного бізнесу REVEALING INFORMATION практично доповнив виступ попередника порадами про те, як виявляти людей які можуть спричинити витік інформації з підприємства, і як їх примусити нести фінансову відповідальність за такі вчинки. Для того, щоб не стати жертвою шахрайства, агропідприємствам слід впроваджувати системний підхід до виявлення шахрайських схем і не уникати звернень по допомогу до фахівців. Поговорили про корпоративне шахрайство. Яке може проявлятися й в  штучно-створеній заборгованості шляхом підробки документів. Варто запроваджувати на підприємстві незалежну службу безпеки. Та навіть при її наявності не варто нехтувати аудитом. В 90 відсотків випадків розкриті злочини завершуються лише звільненням, а мають доводитися до логічного завершення – кримінальної відповідальності з матеріальною компенсацією. Юрій Ярецький - експерт у сфері захисту від недружніх поглинань, рейдерства та захисту прав потерпілих у кримінальних справах. Маючи великий досвід в розробці алгоритмів усунення ризиків втрати бізнесу, захисту від корупційних дій судових органів та протидії шахрайським схемам зміг надати вичерпні та професійні поради.
Володимир Бабій, керівник відділу впровадження інноваційних проектів UKRLANDFARMING продовжив хід розмови, розповівши про досвід виявлення шахрайства серед власних співробітників. В результаті масштабних перевірок і запровадженні телеметрії, керівництво компанії наважилося на рішучий крок і звільнили понад 200 чоловік.  Дана система дозволяє управляти інформацією на всіх етапах виробництва  від поля до елеватора. Це і контроль роботи техніки, контроль використання пального, моніторинг роботи причіпного обладнання, система обліку і контролю за збором врожаю. Тепер в компанії знають ВСЕ про роботу їхньої техніки. Контролюється рух і використання пального, робота причіпного обладнання. Ось з найпоширеніших випадків зловживань, що виявлені телеметрією: крадіжка на полі, завантаження в сторонній автомобіль, крадіжка/зсипання в дорозі, з'їзд з дороги та зсипання, передача GPS в легковий автомобіль, обмолот полів чужими комбайнами, вивантаження в обхід системи «Свій-Чужий», вивантаження з перевантажувача в сторонній автомобіль. Володимир розповів багато живих та цікавих історій. Тож варто пам’ятати, аграрні компанії можуть потерпати від різних видів шахрайства. Та варто пам’ятати, що найчастіше шахрайство може відбуватись з боку працівників компанії.
Більше про крадіжки палива розповіли Микола Пилипенко, консультант з GPS-моніторингу транспорту і контролю палива SmartFarming та Євген Іващенко, керівник диспетчерської служби ЛАТАГРО. Вони поділилися досвідом побудови диспетчерської служби в ТОВ «Латарго». Після її функціонування вони порахували економію пального 4 літри на 1 га протягом останніх трьох років. Живі історії і багато прикладів способів шахрайства співробітниками було розкрито спікерами. Найкращою профілактикою такого шахрайства може стати регулярна інвентиризація. Як її правильно проводити є  в наказі Мінпалива.
Олексій Семенець, заступник генерального директора ФІРМА КОДА  навчав як вберегти свою продукцію при розкраданні на зважуванні. Чи допоможе автоматизація цього процесу?  Сьогодні існує безліч способів махінацій із зважуванням зерна, а контроль цього процесу не завжди стовідсотково ефективний. Протягом двадцяти років Олексій працює у сфері розробки і впровадження вимірювальних систем, засобів автоматизованого управління, контролю і обліку, а також створення спеціалізованого програмного забезпечення. Найсучасніші технології по контролю зважувальних систем може запропонувати сьогодні Українсько-американське ТОВ Фірма "КОДА". Технологічне обладнання забезпечує точне зважування продукції, вимірювання рівня, автоматизований контроль та облік транспортних і товарних потоків при операціях отримання та відвантаження сировини або готової продукції.
Валерій Яковенко, засновник DRONE. UA представив на конференції розкриття питання забезпечення структури безпеки на агропідприємствах за допомогою дронів, які стали невід’ємною частиною сучасного агробізнесу.  Private Cloud Access – дає можливість використовувати існуючі організаційні ресурси, керуючи всіма комерційними операціями безпілотних літаків у вашій приватній мережі. Такі рішення можуть бути запроваджені в приватному безпечному мережевому середовищі. Він не вимагає підключення до загальнодоступної мережі. Облікові записи користувачів зберігаються в базі даних FlightHub PE, шифруються за допомогою алгоритму AES-256. Інформація про обліковий запис і пароль не надсилатиметься на сервер DJI. Безпечне підключення: зв'язок між додатками Pilot PE і FlightHub Government Edition встановлюється на HTTPS. Динамічна URL-адреса: URL-адреса потокового відео в реальному часі містить динамічні параметри, які дозволяють уникнути витоку URL-адрес неавторизованим користувачам, навіть у тому ж мережевому середовищі. FlightHub Live Operations забезпечує детальний стан повітряного судна в режимі реального часу.  У майбутньому FlightHub EE буде підтримувати DJI WebSDK, що дозволить користувачам максимально використати весь потенціал управління безпілотним управлінням шляхом інтеграції FlightHub EE з існуючими додатками або створення власних веб-додатків і функцій, пристосованих до їхніх спеціалізованих потреб.
Віталій Бєлєнков, технічний директор ГЛОБАЛ ГИС розповів про СТВОРЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ В РОБОТУ КОМПЛЕКСНОЇ СИСТЕМИ ОБЛІКУ ЗЕМЕЛЬНОГО БАНКУ. Правильно побудована ІТ інфраструктура забезпечує можливість фіксації та аналізу всіх необхідних показників земельного банку відповідно до впровадженої методології. Впровадження системи управління земельним банком підвищить контроль за активами, забезпечить гнучку звітність, та надання інформації оперативно, підвищить роботу фахівців та інформаційну безпеку. Система управління земельними активами має бути фундаментом в "архітектурі" загальної системи управління аграрним підприємством. Від точності даних про площу земельних ділянок, що орендуються, залежить бюджет нарахувань по орендній платі, а від точності площі полів, що в обробітку - виробничий бюджет. Основним завданням компанії протягом останнього часу є прагнення спростити і здешевити вироблені ними продукти, щоб зробити їх масовими та доступнішими для більшості бажаючих.
Виступив на конференції і Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак. Зворушлива доповідь про чудове можливе майбутнє України, якщо нам вдасться  зміцнити малий та середній бізнес шляхом створення сімейних господарств. І саме це має бути головною метою аграрного устрою України, на думку спікера. Лише багаті селяни – створять багату та демократичну Україну. 
СПЕЦІАЛЬНО ЗАПРОШЕНИЙ СПІКЕР Руслан Сидорович, народний депутат України, член Ради з питань судової реформи ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, дав можливість відчути учасникам конференції погляд на ситуацію з погляду провладних структур. Ми за тиждень приймаємо таку кількість законів як в цивілізованій державі за рік. І це дійсно недобрий знак. Зокрема, говорили про   Законопроект №8121 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству». Він мав би дуже допомогти у боротьбі з рейдерством, та його не прийняли через бажання доопрацювати. Найпоширеніша проблема вчинення рейдерства зі слів спікера – це можливість підроблювати нотаріальні документи та судові рішення. Ця проблематика потребує вирішення на рівні Кабінету Міністрів шляхом внесення змін до відповідних підзаконних нормативно-правових актів.  

 
Ще один представник влади Михайло Апостол, радник міністра внутрішніх справ України підтвердив явище рейдерства, як одного із основних проблем в с/г сьогодення. Проблеми зрозуміли - корупція та недосконале законодавство. Про кілька рейдерських історій він почув вперше і пообіцяв розібратися в них особисто одразу після закінчення виборчого процесу в Україні.
Іван Ступак, депутат Київської обласної ради, засновник АГЕНСТВА БЕЗПЕКИ 1901 на противагу вищезгаданих спікерів говорив про неправомірний тиск держави на бізнес. Намагалися розібратися як це працює. Та як слід обирати лінію протидії рейдерських справ. Існує багато компаній, про які варто знати вже сьогодні і які справді можуть допомогти, якщо реагувати на виклики дуже оперативно.
Роман Мамедов, керівник відділу продажів ЛІГА:ЗАКОН почав свій виступ з часто вживаної тези на цьому заході «Спасіння утопаючих справа самих утопаючих». Щорічно в Україні відбувається 3000 спроб рейдерських захоплень – 50 відсотків з яких це сільсгосп об’єкти. Ця цифра має змусити замислитися і подумати про свою безпеку вже сьогодні. Основний розрахунок рейдерів - ефект несподіванки в період збору врожаю, тому дуже важливо позбавити їх цієї можливості. Контроль за майном вкрай важливий, як кажуть “попереджений - значить озброєний”. Компанія "ЛІГА: ЗАКОН" створила спеціальний сервіс “SMS - Маяк”, який допоможе захистити майно від рейдерських атак і вчасно попередить про початок неправомірних дій з боку третіх осіб.
Група Компаній ПроАгро висловлює вдячність всім запрошеним гостям, партнерам та учасникам конференції. Наступний захід IV Аграрна Конференція «Логістика і склад 2019» відбудеться вже 24 квітня. Долучайтеся!





Схожі новини
  • Ризики та протидія шахрайству 2019
  • Современные комплексные подходы к безопасности агробизнеса
  • Как предотвратить мошенничество при закупке и использовании удобрений
  • Уникнути ризиків і протидіяти шахрайству
  • Про перспективи ведення агробізнесу в Україні в 2015 році

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.