У квітні 2019 року значення Індексу продовольчих цін ФАО * (ІПЦФ) зросла приблизно до 170 пунктів, перевищивши березневий показник на 1,5 відсотки (2,5 пункти) і досягнувши максимального рівня з червня 2018 року. Тим не менш, цей показник ІПЦФ на 2,3 відсотки нижче показника відповідного періоду минулого року. У квітні зміцнилися індекси цін на всі товарні групи, за винятком зернових, причому більшою мірою зросли значення індексів цін на молочну продукцію і м’ясо і в меншій мірі – на рослинні олії та цукор.
Середнє значення Індексу цін на зернові ФАО в квітні склало 160 пункти, що на 2,8 відсотки (4,7 пункту) нижче березневого показника і на 5 відсотків нижче рівня квітня 2018 року. Значення індексу знижувалося четвертий місяць поспіль у зв’язку з великими обсягами експортної пропозиції і уповільненням торгівлі. У квітні з усіх зернових культур найбільшою мірою знизилися ціни на пшеницю на тлі прогнозованого значного зростання виробництва в 2019 році при наявності великих експортних запасів. Ціни на кукурудзу також знизилися; цьому головним чином сприяли сприятливі види на урожай в Південній Америці. Індекс цін на рис ФАО, навпаки, в квітні залишався переважно стабільним в результаті різноспрямованих тенденцій на різних сегментах ринку і для різних сортів рису.
Більш детально за посиланням: //www.fao.org