Аграрний тиждень. Україна
» » Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози обговорили співпрацю в галузі біобезпеки
» » Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози обговорили співпрацю в галузі біобезпеки

Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози обговорили співпрацю в галузі біобезпеки


21 травня поточного року відбулася зустріч Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та делегації Програми зменшення біологічної загрози Агентства зменшення загрози США, в ході якої учасники обговорили реалізацію наукових проектів в галузі біобезпеки і концепцію спільних дій на подальші роки.

Участь у заході також взяли заступник Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, начальник відділу організації санітарно-епідеміологічних розслідувань Олексій Даниленко, в.о. директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Олександр Піщанський та інші.

Учасники проаналізували перспективи розвитку наукової співпраці щодо оцінки ризиків передачі транскордонних захворювань, які будуть становити пріоритет для України.

Також присутні обговорили хід робіт із будівництва корпусів лабораторій Держпродспоживслужби в Одесі та Києві, що відбувається за фінансування Програми зменшення біологічної загрози.

Сторони проаналізували спільні кроки щодо профілактики поширення АЧС в Україні в рамках реалізації проекту «Регіональна оцінка ризиків передачі вірусу африканської чуми свиней (АЧС) у дикій фауні та через  торгові шляхи («з поля до столу») в Україні – підходи до розробки ефективних карантинних заходів і стратегії контролю за вірусом АЧС», зокрема – шляхи найбільшого поширення АЧС, підвищення обізнаності населення щодо заходів біобезпеки у приватних домогосподарствах тощо.





Схожі новини
  • Ольга Шевченко та представники Програми зменшення біологічної загрози оглянули будівництво корпусу ДНДІЛДВСЕ
  • Представники Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ) та Держпродспоживслужби обговорили питання співпраці
  • Держпродспоживслужба та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили боротьбу із поширенням АЧС на території України
  • Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили план майбутньої співпраці
  • Держпродспоживслужба та Агентство зменшення загрози США обговорили підвищення біобезпеки в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.