За рік в Україні виробництво свинини скоротилося на 3,3%. Про це йдеться у матеріалі Agroreview.
Видання, зокрема, повідомляє, що у січні-квітні 2019 року було вироблено 64,4 тис. тонн свинини, що на 3,3% менше, ніж у січні-квітні 2018 року.
У квітні 2019 року в Україні було вироблено 17,4 тис. тонн свинини. Це на 5,6% більше, ніж у квітні 2018 року (йдеться про виробництво свіжої та охолодженої продукції (тушки, напівтушки)).
Дані наведено без урахування анексованого Росією Криму та Севастополя, а також окупованих територій Донецької та Луганської областей.
Нагадаємо, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів направила листа про ініціацію переговорів щодо можливості експорту свинини до Китаю до Генерального управління з митних питань Китайської Народної Республіки через дипломатичні канали.
Поштовхом до цього стала ініціатива Асоціації тваринників України та її відповідний лист від 15 квітня до Держпродспоживслужби про налагодження експорту свинини на ринок Китаю та погодження відповідного ветеринарного сертифікату між двома країнами.
«Відкриття експортного ринку такої величезної за кількістю населення країни як Китай дасть нашим свинарям величезні можливості для розвитку» - відзначила у своєму коментарі Ірина Паламар.
Теґи ату Держпродспоживслужба свинина Джерело: Usba.com.ua