Аграрний тиждень. Україна
» » УЗА ПРОСИТЬ ІНІЦІЮВАТИ ПЕРЕГЛЯД ПРОТОКОЛУ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА КИТАЄМ З МЕТОЮ СПРОЩЕННЯ ЕКСПОРТУ ЗЕРНА ДО КНР
» » УЗА ПРОСИТЬ ІНІЦІЮВАТИ ПЕРЕГЛЯД ПРОТОКОЛУ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА КИТАЄМ З МЕТОЮ СПРОЩЕННЯ ЕКСПОРТУ ЗЕРНА ДО КНР

УЗА ПРОСИТЬ ІНІЦІЮВАТИ ПЕРЕГЛЯД ПРОТОКОЛУ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА КИТАЄМ З МЕТОЮ СПРОЩЕННЯ ЕКСПОРТУ ЗЕРНА ДО КНР






28 травня в офісі Української зернової асоціації відбулася зустріч компаній-членів УЗА і представників посольства Китайської Народної Республіки в Україні з приводу експорту зерна до Китаю, зокрема ячменю. 

«У зв’язку з відсутністю виявлення Tilletia Controversa на території України УЗА запропонувала переглянути діючий фітосанітарний протокол між країнами і скасувати вимогу про здійснення обстеження вільних ділянок від шкідників (власне, через Tilletia Controversa і було введено встановлення вільних ділянок від шкідників). Таким чином, буде здійснюватися обстеження на виявлення шкідників чи хвороб, якщо такі будуть, саме зерна, а не полів, що спростить процедуру експорту ячменю в КНР », – йдеться в повідомленні.

Так, зерновий бізнес звертається до Мінагрополітики та Госпродпотребслужбе з проханням ініціювати перегляд протоколу між країнами з метою спрощення і лібералізації експорту зерна до КНР.

Відзначається, що представники посольства КНР вітають таку ініціативу і готові сприяти перегляду фітосанітарного протоколу, «якщо українська сторона звернеться до китайської сторони з відповідною ініціативою».

Крім того, китайські колеги вітають ініціативу УЗА щодо розширення переліку культур, які дозволено експортувати до КНР, зокрема включити до переліку пшеницю, льон, горох, квасоля і т.д.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Володимир Лапа та представники УЗА обговорили експорт українського зерна до Китаю
  • Торік на виконання вимог міжнародних партнерів у сферах захисту та карантину рослин встановлено понад 4 тис. вільних ділянок
  • Держпродспоживслужба та бізнес обговорюють поточний стан експорту зернових
  • В Україні перевірено понад 457 га теплиць на наявність шкідників
  • Перші партії української кукурудзи можуть надійти до Китаю вже до кінця поточного року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.