Аграрний тиждень. Україна
» » Ринок живця: свинина в закупівлі подешевшала
» » Ринок живця: свинина в закупівлі подешевшала

    Ринок живця: свинина в закупівлі подешевшала


    Липень для вітчизняного ринку свинини почався з подальшого послаблення закупівельних цін на живець. Так, якщо у кінці червня середньоринкова позначка зупинилася на рівні 46,25 грн/кг, то у перші дні другого місяця літа цей показник понизився на 3,7% до 44,5 грн/кг. Про таку динаміку повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

    За результатами торгів попереднього тижня ціни на свиней забійних кондицій послабилися на 1,5-2 грн/кг. Унаслідок цього діапазон закупівельних цін «посунувся» у бік пониження: протягом 27-го тижня закупівлю живця свиней здійснювали в межах 43-45 грн/кг, а реалізація за цінами, що виходять за межі цього діапазону, зустрічалася епізодично.

    Зсув цін на свинину представники м’ясопереробних підприємств пояснюють слабкою реалізацією унаслідок пониження споживчої активності. Так, переробники відзначають, що пропозиція свиней на забій більш ніж достатня, тоді як збут погіршився на 10-15% як порівняно з плановими показниками, так відносно аналогічного періоду минулого року. При цьому відзначається послаблення продажів не тільки свіжої та охолодженої свинини, а й ковбас та інших м’ясних виробів. Слабший попит на м’ясо пов’язують з низкою причин: спекотні погодні умови та розпал сезону фруктів, ягід та городини стимулює переглянути раціон, а період відпусток та канікул «прорідив» споживачів м’яса у містах.

    З огляду на такі обставини закупівельники не бачать передумов для підвищення цін найближчим часом. Так, частина з них вважає, що рівень закупівельних цін продовжить низхідний рух. Зокрема, опитування представників Асоціації «М’ясної галузі» показало, що наступного тижня більшість учасників галузевого об’єднання планують закуповувати живець по 42-44 грн/кг. З іншого боку, частина переробників впевнена, що подальше послаблення цін не матиме позитивного впливу на реалізацію через практичну нееластичність попиту кінцевого споживача до зміни ціни на полицях торгівельних мереж. На їх думку, стабілізація цін була б зручнішою для усіх учасників ринку живця.
    Нагадаємо, що безпрецедентно тривалий період відносної стабільності закупівельних цін спостерігався минулого літа. Тоді середній рівень цін на свиней забійних кондицій коливався в межах 44-46 грн/кг упродовж червня-серпня.
    Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019 рр.

    Джерело: Аналітичний відділ АСУ





    Схожі новини
  • Ринок живця: свинина в закупівлі подешевшала
  • Ринок живця свиней: ціни на «роздоріжжі»
  • Ринок живця: котирування стабільні
  • Ринок живця: ціна не перетнула встановлені межі
  • Ціна на живець свиней стрімко падає

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ринок живця: свинина в закупівлі подешевшала


Липень для вітчизняного ринку свинини почався з подальшого послаблення закупівельних цін на живець. Так, якщо у кінці червня середньоринкова позначка зупинилася на рівні 46,25 грн/кг, то у перші дні другого місяця літа цей показник понизився на 3,7% до 44,5 грн/кг. Про таку динаміку повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

За результатами торгів попереднього тижня ціни на свиней забійних кондицій послабилися на 1,5-2 грн/кг. Унаслідок цього діапазон закупівельних цін «посунувся» у бік пониження: протягом 27-го тижня закупівлю живця свиней здійснювали в межах 43-45 грн/кг, а реалізація за цінами, що виходять за межі цього діапазону, зустрічалася епізодично.

Зсув цін на свинину представники м’ясопереробних підприємств пояснюють слабкою реалізацією унаслідок пониження споживчої активності. Так, переробники відзначають, що пропозиція свиней на забій більш ніж достатня, тоді як збут погіршився на 10-15% як порівняно з плановими показниками, так відносно аналогічного періоду минулого року. При цьому відзначається послаблення продажів не тільки свіжої та охолодженої свинини, а й ковбас та інших м’ясних виробів. Слабший попит на м’ясо пов’язують з низкою причин: спекотні погодні умови та розпал сезону фруктів, ягід та городини стимулює переглянути раціон, а період відпусток та канікул «прорідив» споживачів м’яса у містах.

З огляду на такі обставини закупівельники не бачать передумов для підвищення цін найближчим часом. Так, частина з них вважає, що рівень закупівельних цін продовжить низхідний рух. Зокрема, опитування представників Асоціації «М’ясної галузі» показало, що наступного тижня більшість учасників галузевого об’єднання планують закуповувати живець по 42-44 грн/кг. З іншого боку, частина переробників впевнена, що подальше послаблення цін не матиме позитивного впливу на реалізацію через практичну нееластичність попиту кінцевого споживача до зміни ціни на полицях торгівельних мереж. На їх думку, стабілізація цін була б зручнішою для усіх учасників ринку живця.
Нагадаємо, що безпрецедентно тривалий період відносної стабільності закупівельних цін спостерігався минулого літа. Тоді середній рівень цін на свиней забійних кондицій коливався в межах 44-46 грн/кг упродовж червня-серпня.
Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019 рр.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ





Схожі новини
  • Ринок живця: свинина в закупівлі подешевшала
  • Ринок живця свиней: ціни на «роздоріжжі»
  • Ринок живця: котирування стабільні
  • Ринок живця: ціна не перетнула встановлені межі
  • Ціна на живець свиней стрімко падає

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.