Аграрний тиждень. Україна
» » «Укрсадпром» вимагає від переробників справедливих цін на яблука
» » «Укрсадпром» вимагає від переробників справедливих цін на яблука

«Укрсадпром» вимагає від переробників справедливих цін на яблука


Так, напередодні сезону за даними господарств-членів асоціації закупівельна ціна на технічне яблуко озвучувалася на рівні 1 грн за кілограм без ПДВ, а його собівартість у середньому, відповідно до бухгалтерського обліку, складала щонайменше 4 грн без ПДВ. Така поведінка викликала в членів асоціації підозру у картельній змові переробників.

«Будемо дуже уважно стежити за розвитком ситуації та будемо вживати всіх заходів в межах законодавства для недопущення створення неконкурентних умов на ринку переробки і покарання причетних до цього. Ми в діалозі з АМКУ. Минулого року виробники яблук працювали у збиток, а відтак не мали можливості інвестувати у розвиток свого бізнесу. Сподіваємося, що ситуація минулого року не повториться, проте вже сьогодні ми отримуємо тривожні сигнали з ринку», – зазначив голова асоціації «Укрсадпром» Юрій Вахель.

Нагадаємо, минулого року виробники яблучного концентрату, скориставшись зростанням обсягу врожаю, закуповували яблука за цінами значно нижчими за їх собівартість. 

agravery.com





Схожі новини
  • УКРСАДПРОМ закликає МінАПП долучитися до врегулювання ситуації на ринку переробки фруктів
  • УКРСАДПРОМ закликає переробників яблука врахувати його собівартість при формуванні закупівельних цін
  • Українські яблука продаватимуть у Сингапурі
  • Ціна на свинину стрімко падає
  • В Україні ціни на ринках в травні знизилися на всі продукти, окрім яблук, - дослідження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.