На Рівненщині будують нову птахофабрику
11 July, Розділ Новини, переглядів 2 334
Виробництво курятини є досить вигідним бізнесом в Україні, на відміну від вирощування качок, вважає Петро Кравчук, директор підприємства “Здолбунівське”, що на Рівненщині. Раніше фірма займалась вирощуванням качок, але цей вид бізнесу виявився малоприбутковим. Тепер підприємство переорієнтовується на курей м’ясних порід.
“Нині проводимо підготовчі роботи для облаштування чотирьох приміщень, розрахованих на 110 тис. одноразової посадки птиці. Бачимо, що в цій галузі птахівництва, на відміну від качиного бізнесу, нехай невеликий прибуток, але є. Тому переорієнтовуємося на курчат”, – зазначив пан Кравчук в коментарі для видання
The Ukrainian Farmer.
Курчат підприємство закупить восени, після проведення технічної підготовки. Бройлерів фірма планує придбати за кордоном. ПП “Здолбунівське” не буде займатися переробкою птиці – для забою курей продаватимуть на м’ясокомбінат.
Як виробництво, так і обсяги закордонних продажів птиці від українських виробників зростають. За 6 місяців 2019 року вітчизняні підприємства продали за кордон 211,1 тис. тонн курятини на суму 307,1 млн доларів США,
повідомляє Державна фіскальна служба. Це найбільший показник експорту за півріччя за всю історію закордонної торгівлі птицею.
Meat-Inform
Схожі новини
Рівненське господарство вирощуватиме курчат-бройлерівРосія нарощує експорт курятини до КитаюУ Британії розробили нову систему забою птиці для малого та середнього бізнесуУ Південній Кореї через грип птиці знищено 26 млн курейКурей з України перероблятимуть в Голландії