АСУ ініціювала створення стратегії розвитку вітчизняного свинарства
12 July, Розділ Новини, переглядів 2 059
Робота будь-якого сектора починається зі стратегії. Наразі такий документ розробили для української галузі свинарства. Ініціатором стала Асоціація «Свинарі України». Стратегію презентували та обговорювали з представниками вітчизняної свинарської спільноти в ході ХІ Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство».
«У всіх цивілізованих свинарських країнах розвиток галузі починається із затвердження стратегії, чого в Україні досі не було. До того ж, розроблений документ — не просто папірець… Для реалізації прописаних цілей уже зроблені кроки. Наприклад, відбулася зустріч із представниками Держпродспоживслужби та Мінагрополітики щодо пошуку дієвих механізмів підтримки свинарського бізнесу в умовах поширення АЧС, напрацьовані Вимоги щодо біобезпеки для всіх операторів ринку тощо», — розповіла Оксана Юрченко.
Ключові цілі стратегії:
Покращення контролю епізоотичної ситуації щодо АЧС
Створення сприятливого бізнес-середовища
Збільшення попиту на свинину та продукти з неї
Формування ефективного виробничо-збутового ланцюга (ВЗЛ)
Підвищення сталості та ефективності виробництва свинини в Україні
Розширення географії поставок вітчизняної свинини
«За написання стратегії узялися ще з початку 2019-го. У рамках підготовки документу провели низку зустрічей з учасниками АСУ, представниками м’ясопереробки спілкувалися з вітчизняними та закордонними фахівцями, вивчали досвід інших держав, долучили до діалогу рітейл», — підсумувала експертка.
Джерело: Pigua.info
Схожі новини
За 5 років свинопоголів’я у присадибному секторі може зменшитися на 35%Які стереотипи мають споживачі щодо свинини?Біобезпека господарства: розпочалися практичні консультації з експертамиЯк знизити собівартість виробництва розкажуть експерти в ході Конгресу «Прибуткове свинарство»Конгрес «Прибуткове свинарство» = (знання + досвід)