Про це повідомляють в інформаційному центрі «Інфо-Шувар».
Сезон української ягоди в цьому році розпочався із запізненням і закінчився передчасно . Така ситуація є наслідком особливих погодних умов цієї весни і на початку літа.
«Сезон української суниці в цьому році тривав трохи більше місяця, тобто на 2-3 тижні менше, ніж в попередні 3-4 роки. Пізній початок – це наслідок прохолодної весни, а передчасне завершення пов’язане із екстремальними погодними умовами в червні, через які виробники Західного та Центрального регіонів отримали значно менший врожай, ніж рік тому. Якість ягоди була не найкращою знов таки через надмірну вологість в червні. У зв’язку із цим переробні підприємства не змогли заготовити потрібну кількість місцевої сировини і тому вимушені її імпортувати», — розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» найбільшого в Західному регіоні гуртового ринку ОРСП «Шувар» у Львові
В якості альтернативи українські переробні підприємства розглядають заморожену суницю виробництва Єгипет, така ягода в Україні пропонується сьогодні по 1,1-1,3 €/кг. Єгипетською замороженою суницею компенсують дефіцит місцевої сировини і підприємства країн ЄС.
Нагадаємо, в Україні на 10% зросли ціни на лохину.
agravery.com