Аграрний тиждень. Україна
» » Переробникам цього сезону не вистачило полуниці
» » Переробникам цього сезону не вистачило полуниці

    Переробникам цього сезону не вистачило полуниці


    Про це повідомляють в інформаційному центрі «Інфо-Шувар».

    Сезон української ягоди в цьому році розпочався із запізненням і закінчився передчасно . Така ситуація є наслідком  особливих погодних умов цієї весни і на початку літа.

    «Сезон української суниці в цьому році тривав трохи більше місяця, тобто на 2-3 тижні менше, ніж в попередні 3-4 роки. Пізній початок – це наслідок  прохолодної весни, а передчасне завершення пов’язане із екстремальними погодними умовами в червні, через які виробники Західного та Центрального регіонів отримали значно менший врожай, ніж рік тому. Якість ягоди була не найкращою знов таки через надмірну вологість в червні. У зв’язку із цим переробні підприємства не змогли заготовити потрібну кількість місцевої сировини і тому  вимушені її імпортувати», — розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» найбільшого в Західному регіоні гуртового ринку ОРСП «Шувар» у Львові

    В якості альтернативи українські переробні підприємства розглядають заморожену суницю виробництва Єгипет, така ягода в Україні пропонується сьогодні по 1,1-1,3 €/кг.  Єгипетською замороженою суницею компенсують дефіцит місцевої сировини і підприємства країн ЄС.

    Нагадаємо, в Україні на 10% зросли ціни на лохину.

    agravery.com





    Схожі новини
  • В Україні розпродали вже 80% річного обсягу абрикосів
  • Україна почала імпортувати ранню капусту
  • Попит на насіннєву цибулю є надзвичайно високим
  • Ремонтантна суниця у розпалі
  • На Херсонщині почали збір полуниці

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переробникам цього сезону не вистачило полуниці


Про це повідомляють в інформаційному центрі «Інфо-Шувар».

Сезон української ягоди в цьому році розпочався із запізненням і закінчився передчасно . Така ситуація є наслідком  особливих погодних умов цієї весни і на початку літа.

«Сезон української суниці в цьому році тривав трохи більше місяця, тобто на 2-3 тижні менше, ніж в попередні 3-4 роки. Пізній початок – це наслідок  прохолодної весни, а передчасне завершення пов’язане із екстремальними погодними умовами в червні, через які виробники Західного та Центрального регіонів отримали значно менший врожай, ніж рік тому. Якість ягоди була не найкращою знов таки через надмірну вологість в червні. У зв’язку із цим переробні підприємства не змогли заготовити потрібну кількість місцевої сировини і тому  вимушені її імпортувати», — розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» найбільшого в Західному регіоні гуртового ринку ОРСП «Шувар» у Львові

В якості альтернативи українські переробні підприємства розглядають заморожену суницю виробництва Єгипет, така ягода в Україні пропонується сьогодні по 1,1-1,3 €/кг.  Єгипетською замороженою суницею компенсують дефіцит місцевої сировини і підприємства країн ЄС.

Нагадаємо, в Україні на 10% зросли ціни на лохину.

agravery.com





Схожі новини
  • В Україні розпродали вже 80% річного обсягу абрикосів
  • Україна почала імпортувати ранню капусту
  • Попит на насіннєву цибулю є надзвичайно високим
  • Ремонтантна суниця у розпалі
  • На Херсонщині почали збір полуниці

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.