Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»F.O. Licht прогнозує два роки світового дефіциту цукру
АТУ»Новини»F.O. Licht прогнозує два роки світового дефіциту цукру

    F.O. Licht прогнозує два роки світового дефіциту цукру


    Про це повідомляє аналітичне агенство F.O. Licht у своєму звіті, передає прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

    Азія залишиться найбільшим виробником цукру в світі. Виробництво цукру в 2024/2025 МР тут, за прогнозами, може збільшитися до 83,7 млн т із 78,0 млн т у 2018/2019 МР. Очікується, що Індія і Таїланд залишаться основними виробниками цукру в регіоні.

    Виробництво цукру в Південній Америці, згідно з оцінками, досягне 44,1 млн т у 2024/2025 МР, що приблизно на 8,6 млн т більше, ніж у 2018/2019 МР. Передбачається, що Бразилія залишиться головною рушійною силою в регіоні.

    У Північній і Центральній Америці виробництво цукру, за оцінками, навряд чи зміниться з 25,3 млн т у 2024/2025 МР, так як очікується, що більшість країн збільшать своє виробництво незначно. Найбільшим виробником є ​​США, за якими йдуть Мексика та Гватемала.

    За прогнозом F.O. Licht, у 2024/2025 МР Африка виробить 14,1 млн т, у порівнянні з 12,5 млн т у 2018/2019 МР. Додаткові потужності по переробці і збільшення посівних площ призведуть до збільшення обсягів виробництва.

    Світовий ринок цукру переходить в фазу дефіциту, що має забезпечити більш сприятливі умови для виробників. Очікується, що після досягнення ринком рівноваги в 2021/2022 МР баланс знову стане профіцитним.

    У 2024/2025 МР світове виробництво цукру може скласти близько 200 млн т, зростання, в порівнянні з 184 млн т у 2018/2019 МР, а споживання також зросте до 200 млн т, у порівнянні з 185 млн т у 2018/2019 МР.

    У своєму прогнозі аналітики F.O. Licht враховували скорочення швидкості росту споживання в світі з середньо-п'ятирічного значення 1,6% до 1,2% в силу таких чинників, як масове введення країнами податку на цукор, зміна рецептур виробників кондитерських і цукровмісних виробів, побоювання з приводу ймовірного впливу цукру на здоров'я.

    Нагадаємо, «Астарта-Київ» зменшила реалізацію цукру на 17%.

    agravery.com





    Схожі новини
  • В травні експортували понад 40 тис. т цукру
  • Українські виробники за жовтень експортували 58,3 тис. т цукру
  • Світовий ринок очікує дефіцит цукру
  • Україна збільшила експорт цукру на 25%
  • Експорт цукру склав 70 тис. тон

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

F.O. Licht прогнозує два роки світового дефіциту цукру

30 липень, Розділ Новини, переглядів 2 538

Про це повідомляє аналітичне агенство F.O. Licht у своєму звіті, передає прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Азія залишиться найбільшим виробником цукру в світі. Виробництво цукру в 2024/2025 МР тут, за прогнозами, може збільшитися до 83,7 млн т із 78,0 млн т у 2018/2019 МР. Очікується, що Індія і Таїланд залишаться основними виробниками цукру в регіоні.

Виробництво цукру в Південній Америці, згідно з оцінками, досягне 44,1 млн т у 2024/2025 МР, що приблизно на 8,6 млн т більше, ніж у 2018/2019 МР. Передбачається, що Бразилія залишиться головною рушійною силою в регіоні.

У Північній і Центральній Америці виробництво цукру, за оцінками, навряд чи зміниться з 25,3 млн т у 2024/2025 МР, так як очікується, що більшість країн збільшать своє виробництво незначно. Найбільшим виробником є ​​США, за якими йдуть Мексика та Гватемала.

За прогнозом F.O. Licht, у 2024/2025 МР Африка виробить 14,1 млн т, у порівнянні з 12,5 млн т у 2018/2019 МР. Додаткові потужності по переробці і збільшення посівних площ призведуть до збільшення обсягів виробництва.

Світовий ринок цукру переходить в фазу дефіциту, що має забезпечити більш сприятливі умови для виробників. Очікується, що після досягнення ринком рівноваги в 2021/2022 МР баланс знову стане профіцитним.

У 2024/2025 МР світове виробництво цукру може скласти близько 200 млн т, зростання, в порівнянні з 184 млн т у 2018/2019 МР, а споживання також зросте до 200 млн т, у порівнянні з 185 млн т у 2018/2019 МР.

У своєму прогнозі аналітики F.O. Licht враховували скорочення швидкості росту споживання в світі з середньо-п'ятирічного значення 1,6% до 1,2% в силу таких чинників, як масове введення країнами податку на цукор, зміна рецептур виробників кондитерських і цукровмісних виробів, побоювання з приводу ймовірного впливу цукру на здоров'я.

Нагадаємо, «Астарта-Київ» зменшила реалізацію цукру на 17%.

agravery.com





Схожі новини
  • В травні експортували понад 40 тис. т цукру
  • Українські виробники за жовтень експортували 58,3 тис. т цукру
  • Світовий ринок очікує дефіцит цукру
  • Україна збільшила експорт цукру на 25%
  • Експорт цукру склав 70 тис. тон

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.