Аграрний тиждень. Україна
» » Набули чинності спецмита на імпорт товарів з РФ
» » Набули чинності спецмита на імпорт товарів з РФ

Набули чинності спецмита на імпорт товарів з РФ


Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив 15 травня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Мита запроваджені майже на всі російські товари. Винятком міністр Степан Кубів раніше назвав лише товари чутливого імпорту, такі як вугілля, бензин, скраплений газ і фармацевтичну продукцію. Однак згодом український уряд додатково запровадив спеціальні мита на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, а також на низку видів скрапленого газу», — йдеться у повідомленні. 

Збори від спецмита спрямовуватимуться до спецфонду державного бюджету і використовуватимуться для фінансування заходів імпортозаміщення.

Як планується, додаткові надходження від сплати цих спецмит до держбюджету у другому півріччі 2019 року становитимуть близько 3,7 мільярда гривень.

Нагадаємо, баланс зовнішньої торгівлі товарами та послугами України за січень-червень 2019 року зведено з дефіцитом $4,358 млрд, що на $495 млн, або на 13%, більше дефіциту за аналогічний період попереднього року.

agravery.com





Схожі новини
  • Дефіцит зовнішньої торгівлі товарами зріс на 22% — НБУ
  • Держава 3 місяці не регулюватиме ціни на продукти
  • Канадський ринок відкривається для українського експортера
  • Туреччина підвищила мита на українські горіхи
  • Туреччина підвищила мита на українські горіхи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.