Аграрний тиждень. Україна
» » Фітосанітари з 10 областей України пройшли навчання за проектом Twinning
» » Фітосанітари з 10 областей України пройшли навчання за проектом Twinning

Фітосанітари з 10 областей України пройшли навчання за проектом Twinning







19-23 серпня 2019 року у рамках Проекту Twinning  проведено навчання державних фітосанітарних інспекторів та фахівців державних обласних фітосанітарних лабораторій на тему: «Здійснення огляду шкідливих організмів лісу».

Участь у заході взяли 2 координатори-викладачі та 18 спеціалістів із 10 областей України (Волинської, Житомирської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської).

У ході навчань учасники розглянули вимоги до встановлення вільних зон, а також виробничих місць та ділянок, вільних від шкідливих організмів відповідно до МСФЗ 4 та МСФЗ 10. Також у теоретичній частині окрему увагу приділено плануванню та проведенню карантинних обстежень листяних та хвойних дерев.

З метою закріплення вивченого матеріалу, на базі ДП «Клеванське лісове господарство» Рівненської області відбулося ознайомлення із виробництвом дерев’яного пакувального матеріалу, а також проведено у лісових масивах господарства моніторингове обстеження листяних та хвойних дерев, у тому числі із наглядним прикладом встановлення феромонних пасток.

Учасники тренінгу на практиці здійснили планування та обстеження листяних та хвойних дерев з подальшою презентацією та обговоренням спірних питань.

Під кінець заходу фахівці фітосанітари підбили підсумки навчань та обговорили актуальні питання і шляхи їх вирішення.





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби вивчали досвід Латвії щодо встановлення вільних зон та виробничих ділянок, вільних від шкідливих організмів
  • На Франківщині для фахівців Держпродспоживслужби у рамках проекту Twinning провели тренінг
  • На Вінниччині пройшли навчання державних фітосанітарних інспекторів
  • На Франківщині відбудеться семінар з питань фітосанітарних вимог до експорту вітчизняних товарів
  • На Франківщині відбудеться семінар щодо фітосанітарних вимог Туреччини та ЄАЕС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.