Аграрний тиждень. Україна
» » Обласні ради виступають проти продажу української землі іноземцям
» » Обласні ради виступають проти продажу української землі іноземцям

Обласні ради виступають проти продажу української землі іноземцям


Минулого тижня одразу три обласні ради: Одеська, Хмельницька та Херсонська ухвалили звернення до Президента України з проханням відтермінувати введення ринку землі в Україні та заборонити її продаж іноземцям та іноземним кампаніям. Також депутати закликають Президента ініціювати всеукраїнський референдум з цього питання.

Аналогічні звернення також ухвалили більше 20 міських, районних, сільських та селищних рад по всій території України.

Ініціатором прийняття звернень виступила ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада».

У зверненнях депутати підкреслюють, що земля має бути ресурсом розвитку саме українського народу, а не об’єктом наживи для іноземних спекулянтів та олігархів, зокрема росіян та кремлівської кліки, представники якої вже давно обзавелися паспортами країн ЄС, Великої Британії та США!

«Одним з найважливіших питань, яке хвилює нас, аграріїв та всіх жителів є чи стануть українці наймитами на власній землі, чи продовжать і далі в Україні рости земельні латифундії?», — йдеться у тексті звернень.

Депутати місцевих рад закликають Президента України ініціювати широке громадське обговорення покрокового запровадження ринку землі із обов’язковим залученням аграріїв.

Також у зверненнях пропонується ініціювати проведення всеукраїнського референдуму щодо запровадження і Україні ринку землі с/г призначення. В тому числі щодо заборони іноземцям прямо чи опосередковано набувати у власність українську землю.

Прес-служба ВАР

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Аграрії закликають Зеленського заборонити продаж сільгоспземель іноземцям
  • Бахмацька районна рада долучилась до звернення щодо продовження земельного мораторію
  • Запорізька облрада долучилась до звернення щодо продовження земельного мораторію
  • В ПР мають намір провести референдум щодо ринку землі
  • Депутат ВРУ Роман Ткач вважає, що підтримка керівництвом України ідеї продажу сільгоспземель іноземцям може викликати масові протести українців

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.