Аграрний тиждень. Україна
» » На Запоріжжі Держпродспоживслужба повернула споживачам будинку понад 45 тис грн
» » На Запоріжжі Держпродспоживслужба повернула споживачам будинку понад 45 тис грн

На Запоріжжі Держпродспоживслужба повернула споживачам будинку понад 45 тис грн


У зв’язку із надходженням обґрунтованого звернення споживачів у серпні 2019 року фахівці сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області провели позапланову перевірку підприємства - надавача послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з питань дотримання ним вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

У ході перевірки було встановлено порушення вимог законодавства при формуванні суб’єктом господарювання тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для мешканців багатоквартирного будинку.

Так, при формуванні діючого тарифу на зазначену послугу суб’єктом господарювання було враховано лише загальну житлову площу квартир без врахування площі нежитлових приміщень будинку. При цьому, фактичні витрати на обслуговування нежитлових приміщень було перекладено на мешканців даного будинку. Крім того, до даного тарифу враховано рівень рентабельності 5 відсотків без підтвердження відповідним розрахунком підприємства. Таким чином, підприємство в період з 01.05.2018 по 30.06.2019 за послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій нарахувало споживачам даного будинку аж на 45,2 тис. грн більше.

За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надало суб’єкту господарювання припис щодо проведення перерахунків зі споживачами даного будинку.

Підприємство повідомило Держпродспоживслужбу про повернення споживачам у вересні 2019 року зайво нарахованої плати за житлову послугу у розмірі 45,2 тис. гривень.





Схожі новини
  • На Запоріжжі Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів з водопостачання на суму понад 300 тисяч гривень
  • На Житомирщині громадянам повернули понад 138 тис грн. необґрунтовано нарахованої плати за послуги ЖКГ
  • На Херсонщині обговорили питання формування тарифів при наданні житлово-комунальних послуг
  • На Київщині на підставі перевірок Держпродспоживслужби скасовані рішення про встановлення тарифів на послуги ЖКГ
  • У Київській області на підставі перевірок Держпродспоживслужби скасовані рішення селищної ради про встановлення тарифів на послуги ЖКГ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.