На підставі випробування сортів гречки в різних регіонах вирощування можна прогнозувати генетично визначений ступінь стабільності їхньої врожайності.
Про це свідчать дослідження Науково-дослідного інституту круп’яних культур ім. О. Алексеєвої Подільського державного аграрно-технічного університету.
За результатами екологічних випробувань, найкращими сортами були Єлена і Степова, які перевищували середню врожайність у досліді (16 ц/га), – відповідно на 4,8 ц/га і 4,1 ц/га.
Найсприятливішими серед досліджуваних регіонів для вирощування сортів гречки були умови Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, Полтавської областей.
Прибавки врожайності гречки в цих областях, порівнюючи із середньою в досліді, становили відповідно 7,5 ц/га, 6,2 ц/га та 4,2 ц/га.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org