Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях
» » Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях

Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях


За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області 01.10.2019 зареєстровано 2 спалахи на гостру кишкову інфекцію після святкування весіль в у барі «Оскар» (ФОП Торак Віктор Васильович), що у смт Путила Путильського району, та ресторані «Маріана» (ФОП Істратій М.Д. (Корома М.Д.) у смт Красноїльськ Сторожинецького району. Внаслідок спалахів у першому випадку постраждало 38 осіб, у тому числі 10 дітей, та у другому випадку семеро осіб, з яких одна дитина.

Усіх постраждалих з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовано інфекційних відділень Вашківецької районної лікарні Вижницького району та Сторожинецької центральної районної лікарні. Орієнтовна кількість осіб, яка брала участь у святкуванні, - до 250 та 260 відповідно.

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху фахівці Держпродспоживслужби Чернівецької області розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалахів та інспектування закладів громадського харчування з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Заклад громадського харчування бар «Оскар» зареєстрований в Державному реєстрі потужностей операторів ринку. Остання планова перевірка проводилася 22.02.2019.

Інформація щодо реєстрації в Державному реєстрі потужностей операторів ринку та здійснення заходів державного нагляду закладу громадського харчування ресторану «Маріана» уточняється.

Проведення протиепідемічних заходів триває.





Схожі новини
  • Інформація про спалах захворювання на ГКІ серед учасників поминального обіду у с Зарубинці Андрушівського району Житомирської області
  • На Рівненщині Держпродспоживслужба здійснила перевірку кафе, де отруїлося 40 осіб, – встановлені численні порушення
  • Інформація про спалах харчової токсикоінфекції серед дітей ДП «Оздоровчо -спортивний табір Медик - 2» у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області станом на 12.07.2019
  • Інформація про санітарно-епідемічну ситуацію в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют» в с. Коблево Березанського району Миколаївської області станом на 02.07.2019
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей на весіллі в ресторані «Червона Рута» у м. Львові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.