За 9 місяців 2019 року українські виробники м’яса птиці продали за кордон 303 тис. тонн продукції. У грошовому еквіваленті експорт курятини склав 439,47 млн доларів США, повідомляє видання Latifundist.com з посиланням на дані Державної фіскальної служби.
Варто зазначити, що в січні-вересні спостерігалось зростання обсягів експорту м’яса птиці. Так, у натуральному вираженні зростання закордонних продажів становило 25%, а в грошовому еквіваленті збільшення склало 15%.
Половина експорту вітчизняної курятини постачається в три країни. Зокрема, найбільше м’яса птиці за 9 місяців українські виробники продали до Саудівської Аравії. До цієї країни було експортовано 24,9% курятини на суму 96,2 млн доларів. На другому місці за обсягами експорту – Нідерланди (17,7% або 77,72 млн доларів). Також до топ-3 імпортерів м’яса птиці українського виробництва увійшла Словаччина (10,8% або 47,43 млн доларів).
Нагадаємо, українські виробники планують у майбутньому експортувати не лише заморожену птицю, а й м’ясо курей, вирощених без використання антибіотиків. Про такий намір цього тижня заявили представники “Володимир-Волинської птахофабрики”.
Meat-Inform