Аграрний тиждень. Україна
» » До травня 2020 року в Україні запустять систему моніторингу стану ґрунтів
» » До травня 2020 року в Україні запустять систему моніторингу стану ґрунтів

До травня 2020 року в Україні запустять систему моніторингу стану ґрунтів


Перші дані в системі моніторингу стану ґрунтів в Україні, яка розробляється в рамках Національного ґрунтового партнерства, можуть з'явитися до травня 2020 року.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на ZIK, про це повідомила Оксана Рябченко, національний координатор проекту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні.

"Першим етапом буде формування даних та системи моніторингу за 28 показниками. Сподіваємося, що перші пілоти запустимо до кінця року, перші загальнодоступні результати отримаємо до травня місяця 2020 року", - повідомила Оксана Рябченко на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

За її словами, глобальне Національне ґрунтове партнерство є частиною ФАО й об'єднує понад 120 країн. Його мета - надати неупереджений доступ до даних про стан ґрунтів у всьому світі.

На сьогодні Національне ґрунтове партнерство об'єднує сім державних інститутів, які є лідерами в цій галузі та покривають усю сферу питань, пов'язану з ґрунтами.

proagro.com.ua





Схожі новини
  • Ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 - Олексій Гончарук
  • Україна і ФАО об'єднуються для збереження здорових ґрунтів
  • ФАО відкриває в Україні Польову школу фермера
  • ЄС дасть Україні 3 млн євро на розвиток сільського господарства
  • Проведення моніторингу землі відповідатиме всім законодавчим актам

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.