На 1 жовтня 2019 року в Україні вироблено 19,96 млн тонн картоплі – на 10% менше, ніж на аналогічну дату минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Урожай зібрано з площі 1294 тис. га, що на 0,8% менша за торішню. Урожайність картоплі склала 154 ц/га – на 9,4% менше, ніж на 1 жовтня 2018 року.
При цьому професійні господарства зібрали лише 0,2 млн тонн картоплі (-20%) з площі 8,2 тис. га (-15,5%).
Водночас господарства населення – 19,76 млн тонн (-10%) із площі 1286 тис. га (-0,7%).
Але показник урожайності різниться у 1,4 раза: у професійних господарств – 221,7 ц/га (-9,8%) проти 153,7 ц/га (-9,3%) у населення.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини зони проведення АТО.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org