Аграрний тиждень. Україна
» » Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку?
» » Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку?

    Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку?


    Чи впливає на рентабельність бізнесу вертикально інтегрована структура виробництва? Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку? Своїм баченням цих питань та практичним досвідом у ході Міжнародного Дня Свиноферми поділилися представники вітчизняних свиногосподарств.

    Так, Юлія Жельніо, директор ТОВ «Зоотехнологія» зауважила, що в першу чергу перевага власної м’ясопереробки — можливість не залежати від ситуації на ринку, самостійно диктувати ціну.


    «Для нас мотивацією була вертикальна інтеграція, відхід від цін, диктованих м’ясопереробниками. Тому у 2016-му році ми запустили забійний цех потужністю 1600-1800 голів на місяць, домоглися мінімальної собівартості забою за кілограм, вирішили вертикально інтегруватися в напрямку рітейлу та роздрібної торгівлі. У роздрібній торгівлі ми заробляємо додатково 12%. Ми самі диктуємо ринок, формуємо «моду», формуємо традиції. За великим рахунком, зараз на 30% нашого виробничого потенціалу відійшли від диктованих цін. Ми можемо «грати» і під час падіння цін, а цей рік – він дійсно як „американські гірки“», — відзначила пані Юлія Жельніо.

    Водночас, Дмитро Рожко, директор ТОВ «Прилуки-ГарантБуд» додав, що крім вищесказаного неабиякою перевагою власної переробки є можливість контролю якості продукції:


    «Не кожне сільськогосподарське підприємство має можливість потрапити на забійну дільницю у будь-який момент, подивитися на тварин «з середини». А часом це необхідно для того, аби зрозуміти, що відбувається всередині підприємства у плані годівлі чи ветеринарії, що б можна було покращити. Тому для аналітики, для чіткого розуміння процесів на господарстві забійна дільниця — це додатковий аргумент, який допомагає розвиватися та швидко реагувати».

    Нагадаємо, цьогоріч Міжнародний День Свиноферми відбувся 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). Організатори заходу незмінні — Асоціація «Свинарі України», ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», компанія «Dykun» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

    Міжнародний День Свиноферми — подія, присвячена обміну практичним досвідом представників галузі свинарства. Родзинка Дня свиноферми — відеоекскурсії господарствами. Цьогоріч подія відбулася 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина).

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Повноцінний раціон — запорука здоров’я свиней
  • День Свиноферми: виробники поділяться «секретами стабільності»
  • Міжнародний День Свиноферми: у фокусі — збільшення прибутковості виробництва
  • «Зоотехнологія» збільшить поголів’я свиноматок на 30%
  • «Волинський екологічний продукт» - для всіх

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку?


Чи впливає на рентабельність бізнесу вертикально інтегрована структура виробництва? Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку? Своїм баченням цих питань та практичним досвідом у ході Міжнародного Дня Свиноферми поділилися представники вітчизняних свиногосподарств.

Так, Юлія Жельніо, директор ТОВ «Зоотехнологія» зауважила, що в першу чергу перевага власної м’ясопереробки — можливість не залежати від ситуації на ринку, самостійно диктувати ціну.


«Для нас мотивацією була вертикальна інтеграція, відхід від цін, диктованих м’ясопереробниками. Тому у 2016-му році ми запустили забійний цех потужністю 1600-1800 голів на місяць, домоглися мінімальної собівартості забою за кілограм, вирішили вертикально інтегруватися в напрямку рітейлу та роздрібної торгівлі. У роздрібній торгівлі ми заробляємо додатково 12%. Ми самі диктуємо ринок, формуємо «моду», формуємо традиції. За великим рахунком, зараз на 30% нашого виробничого потенціалу відійшли від диктованих цін. Ми можемо «грати» і під час падіння цін, а цей рік – він дійсно як „американські гірки“», — відзначила пані Юлія Жельніо.

Водночас, Дмитро Рожко, директор ТОВ «Прилуки-ГарантБуд» додав, що крім вищесказаного неабиякою перевагою власної переробки є можливість контролю якості продукції:


«Не кожне сільськогосподарське підприємство має можливість потрапити на забійну дільницю у будь-який момент, подивитися на тварин «з середини». А часом це необхідно для того, аби зрозуміти, що відбувається всередині підприємства у плані годівлі чи ветеринарії, що б можна було покращити. Тому для аналітики, для чіткого розуміння процесів на господарстві забійна дільниця — це додатковий аргумент, який допомагає розвиватися та швидко реагувати».

Нагадаємо, цьогоріч Міжнародний День Свиноферми відбувся 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). Організатори заходу незмінні — Асоціація «Свинарі України», ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», компанія «Dykun» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Міжнародний День Свиноферми — подія, присвячена обміну практичним досвідом представників галузі свинарства. Родзинка Дня свиноферми — відеоекскурсії господарствами. Цьогоріч подія відбулася 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина).

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Повноцінний раціон — запорука здоров’я свиней
  • День Свиноферми: виробники поділяться «секретами стабільності»
  • Міжнародний День Свиноферми: у фокусі — збільшення прибутковості виробництва
  • «Зоотехнологія» збільшить поголів’я свиноматок на 30%
  • «Волинський екологічний продукт» - для всіх

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.