Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні змінено правила ведення органічного сільгоспвиробництва
» » В Україні змінено правила ведення органічного сільгоспвиробництва

В Україні змінено правила ведення органічного сільгоспвиробництва


В Україні змінено правила ведення органічного сільгоспвиробництва

23 жовтня Кабінет Міністрів встановив детальні правила господарської діяльності у сфері органічного виробництва. Відповідна постанова сприятиме формуванню ефективної державної політики у сфері органічного виробництва в Україні.

Урядова постанова передбачає встановлення детальних правил органічного рослинництва, тваринництва (в тому числі, специфічні вимоги до органічного птахівництва та бджільництва), грибівництва, аквакультури, виробництва органічних морських водоростей, органічних харчових продуктів та кормів, заготівлі органічних об’єктів рослинного світу, а також особливості застосування винятків, ведення паралельного та одночасного виробництва, зберігання, перевезення та маркування окремих видів органічної продукції.

Ухвалення постанови має на меті забезпечити належне та ефективне функціонування ринку органічної продукції, а також створити прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва та обігу органічних продуктів.

«Також нові правила ведення господарської діяльності у сфері органічного виробництва дозволять знизити рівень забруднення атмосферного повітря, води, земель синтетичними речовинами, у тому числі агрохімікатами, пестицидами, а також відходами тваринництва, сформувати якісні умови утримання певних видів тварин для задоволення їхніх поведінкових потреб», — йдеться в повідомленні.

ІЦ УАК за матерілами Superagronom

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд удосконалив правила здійснення органічного виробництва в Україні
  • «Органічний» Закон: Встановлені вимоги до органів сертифікації органічної продукції
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»
  • Парламент ухвалив законопроект про маркування органічної продукції
  • Держава економічно стимулюватиме виробництво органічної продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.