Питання діяльності малих виноробних підприємств Закарпаття та отримання ними ліцензії на виробництво виноробної продукції розглядалося під час зустрічі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області з представниками малих виноробних підприємств Берегівського, Виноградівського, Ужгородського районів.
Від Держпродспоживслужби області участь у зустрічі взяв начальник відділу безпечності харчових продуктів Юрій Лазор та директор Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Роман Шевчук.
У ході зустрічі були надані роз’яснення щодо порядку подання та правильності заповнення Декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства, що додається малими виробниками виноробної продукції до заяви про отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв.
Було зазначено, що отримання ліцензії для виноробів та медоварів віднедавна максимально спрощено і ця процедура стала більш доступною.