Україна з початку 2019/20 МР експортувала понад 3,8 млн т олійних культур, що в 1,8 раза більше за аналогічний період минулого сезону (2,1 млн т).
Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.
Також зазначається, що на зовнішні ринки поставлено майже 20 млн т зернових культур, зокрема, понад 11,8 млн т пшениці (у тому числі продовольчої — майже 9 млн т, фуражної — понад 2,9 млн т), ячменю — 3,2 млн т, кукурудзи — 4,6 млн т.
«За аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано майже 14,5 млн т зернових, зокрема, майже 8 млн т пшениці (у тому числі продовольчої — понад 4,7 млн т та фуражної пшениці понад 3,2 млн т), ячменю — понад 2,8 млн т, кукурудзи — 3,2 млн т)», — нагадали у відомстві.
ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal
agroconf.org