Аграрний тиждень. Україна
» » Єдиний держреєстр ветеринарних документів доможе встановити єдині правилп видачі ветдокументів на всій території України, - Ігор Клименок
» » Єдиний держреєстр ветеринарних документів доможе встановити єдині правилп видачі ветдокументів на всій території України, - Ігор Клименок

Єдиний держреєстр ветеринарних документів доможе встановити єдині правилп видачі ветдокументів на всій території України, - Ігор Клименок


Україна за сприяння Світового банку планує запровадити 2020 року систему електронної видачі усіх міжнародних сертифікатів для експорту харчової продукції в різні країни світу. Ігор Клименок, директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» пояснив в ефірі Українського радіо необхідність запровадження Єдиного державного реєстру ветеринарних документів.

За словами Ігоря Клименка, запровадження зазначеного реєстру дасть змогу встановити єдині правила видачі ветеринарних документів по всій території України.

«Трактувати державне законодавство державний інспектор буде як в Запоріжжі,  так і в Харкові однаково, – пояснює директор Державного підприємства. – Це дасть змогу Держпродспоживслужбі значно зекономити час на збір інформації про видані ветеринарні документи, а функціонал реєстру унеможливить підробку ветеринарних документів. Це допоможе створити прозору систему контролю за обігом тварин та продукції тваринного походження».

За словами Ігоря Клименка, це убезпечить споживачів та знизить ризик потрапляння небезпечної продукції на українські ринки.

«Цей реєстр створено для того, щоб наші громадяни споживали безпечну продукцію. Якщо, наприклад, ми говоримо про яловичину, то для нас важливо, щоб тварина була правильно забита, перед забоєм вона була здорова, щоб упродовж її життя були зроблені щеплення та лабораторні обстеження. А від здорової тварини буде здорова продукція, безпечна для людини», – зазначив Ігор Клименок.





Схожі новини
  • 96 відсотків ветеринарних документів в Україні видається через електронну систему
  • Держпродспоживслужба презентувала Єдиний державний реєстр ветеринарних документів
  • У 2020 році міжнародні ветеринарні сертифікати на експорт видаватимуться через електронну систему, - Ольга Шевченко
  • 15 листопада – прес-конференція щодо впровадження пілотного проєкту з надання адмінпослуг у сфері ветеринарії в електронному режимі
  • В Україні зростає кількість зареєстрованих тварин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.