За останні десять років обсяги виробництва кукурудзи в Україні зросли майже в чотири рази: з 10 млн тонн до майже 40 млн тонн зерна і це не межа, вважають у компанії ProAgro Group.
«Найближчими роками слід очікувати на подальше їх збільшення внаслідок ширшого застосування нових технологічних розробок, високопродуктивного насіння та сучасної техніки», — зазначила експертка аграрного ринку, заступниця директора ProAgro Group Марія Колесник.За її словами, вітчизняним аграріям є куди просуватися для підвищення врожайності, й саме в цьому напрямі рухаються українські товаровиробники останніми роками.
Для прикладу: середня врожайність кукурудзи в Україні ще у 2017 році була на рівні 55 ц/га, а торік перевищила 78 ц/га.
«Зрозуміло, що це не межа й слід прагнути до середнього по країні показника врожайності принаймні на рівні 100 ц/га», — додала Марія Колесник.
Нагадаємо, що у рейтингу провідних експортерів кукурудзи у світі Україна посідає четверте місце після Сполучених Штатів, які є безумовним недосяжним лідером, Бразилії й Аргентини.
ІЦ УАК за матеріалами Superagronom
agroconf.org