Аграрний тиждень. Україна
» » Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)
» » Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)

    Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)


    Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)

    У зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни – «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до».

    Так, на ринку існують швидкопсувні продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним.

    Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання, залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…».

    Однак, як після закінчення терміну «вжити до…», так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

    Наочно з новими правилами можна ознайомитись за допомогою інфографіки.

    ІЦ УАК за матеріалами minagro



    Додаток



    Розмір



    1.png



    486.26 КБ



    infografika2.png



    364.44 КБ

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Що ми їмо — нові правила читання етикетки: аналіз закону №2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» - блог Володимира Лапи
  • Президент підписав Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В Україні маркування харчової продукції приведуть у відповідність зі стандартами ЄС

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)


Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)

У зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни – «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до».

Так, на ринку існують швидкопсувні продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним.

Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання, залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…».

Однак, як після закінчення терміну «вжити до…», так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

Наочно з новими правилами можна ознайомитись за допомогою інфографіки.

ІЦ УАК за матеріалами minagro



Додаток



Розмір



1.png



486.26 КБ



infografika2.png



364.44 КБ

agroconf.org





Схожі новини
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Що ми їмо — нові правила читання етикетки: аналіз закону №2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» - блог Володимира Лапи
  • Президент підписав Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В Україні маркування харчової продукції приведуть у відповідність зі стандартами ЄС

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.