Аграрний тиждень. Україна
» » Існування агроосподарств Південної Африки під загрозою через зміни клімату
» » Існування агроосподарств Південної Африки під загрозою через зміни клімату

    Існування агроосподарств Південної Африки під загрозою через зміни клімату


    В аграрній галузі існує припущення, що врожайність та ціни на сільськогосподарські культури будуть змінюватися залежно від місцевих умов, а також попиту та пропозиції на місцевих та міжнародних ринках. Як результат, фермери розуміють, що не кожен рік буде вигідним, але в довгостроковій перспективі,  в середньому, вдалі роки повинні перевищувати невдалі.
    Але чи  може повпливати на це зміна клімату?
    Відповідь - так. Наукові дослідження, що активно проводилися протягом останнього десятиліття, все більше вказують на цю можливість.
    Отже, що саме змінюється і що з цим можна зробити?
    Найважливіший ризик зміни клімату – це підвищення температури. Це впливає на кількість опадів та сезонні зміни у глобальному масштабі. Це також впливає на фенологічний ріст рослин (фази розвитку рослини, які потребують певних порогів сонячного світла, тепла та вологи) та фізичний ріст, а також на ріст тварин та вплив шкідників та хвороб. Зрештою, це безпосередньо впливає на якість  врожаю.
    Температура в Південній Африці зростає швидше, ніж у середньому по всьому світу. За останні 100 років в регіоні спостерігається зростання до 1 ° C. Це здається не дуже високим показником, але це  середні дані  за річний цикл, а в деяких місцях температура  щодня збільшувалась на 3-4 °C з моменту початку записів у середині 20 століття.
    Шаблони опадів дуже важко проаналізувати, оскільки тенденції рідко є статистично значущими. Середня кількість опадів може не змінюватися. Але вже мали місце довгі посухи, разом з якими більш високі температури призвели до збільшення випаровування, і це зменшило доступну воду.
    Майбутні прогнози вказують на підвищення температури від 2  до 5 °C до 2100 року. Це залежить від кількості викидів вуглецю, але на жаль,  ми не спостерігаємо реального зменшення темпів викидів CO₂, тому очікуємо найгіршого в коротко- та середньостроковій перспективі.
    Прогнози опадів невизначені, але яскраво демонструють, що в тропічних та субтропічних регіонах може спостерігатися більше опадів, а середземноморські регіони можуть стати більш сухими.
    Вплив змін клімату на сільське господарство очевидний. Цей сектор постраждає, що в свою чергу вплине на постачання продовольства. Питання: що з цим можна зробити? Для цього потрібні узгоджені зусилля з боку уряду, агробізнесу та фінансових установ. Сюди входить огляд існуючих систем врожаю для оцінки їх життєздатності, прийняття більш стійких методів та інтенсивне навчання кращим методикам.
    Вплив
    Посіви піддаються підвищеній температурі, яку багато хто може пережити. Але найбільше шкоди може завдати збільшення надзвичайно спекотних днів і теплих ночей.
    Загроза зміни сезонів опадів, що призводить до зміни термінів випадання опадів, змінює дати посівів та управління ними. Широкомасштабне скорочення врожаю може не вплинути суттєво на країну з доступом до імпорту зерна, але багато країн, що мають велику  аграрну базу, стикаються з серйозним дефіцитом продовольства, коли стикаються із неврожєм.
    Звіт Всесвітньої Продовольчої Програми за 2016 рік показує, що врожайність продукції з гектара в середньому зростає зі швидкістю, нижчою від світового приросту населення. Це означає, що виробництво продуктів харчування може не змогти задовольнити світовий попит в найближчому майбутньому, що залишить мільйони людей та численні країни у стані  зниженої продовольчої безпеки. Для збільшення виробництва продуктів харчування врожайність з гектара повинна збільшуватися.
    Це означає, що продуктивність сільського господарства повинна зростати, втрати після збирання врожаю повинні зменшуватися, а продавцям та покупцям повинен бути доступний адекватний доступ до ринку.
    Подвійний характер сільського господарства
    Південна Африка має подвійну економіку сільського господарства, що складається з добре розвиненого комерційного сектору та представників малого бізнесу. Сорок тисяч комерційних господарств займають приблизно 87% сільськогосподарських угідь. Близько двох мільйонів дрібних фермерів або домашніх фермерів займають решту 13%.
    Спільними проблемами як  для успішного дрібного та нового комерційного сільського господарства є відсутність доступу до фінансів, виклики щодо управління землею в комунальних районах, проблематичний доступ до води, та погана інфраструктура, наприклад, дороги, електрика та доступ на ринки.
    Для збільшення виробництва харчових продуктів ці проблеми потрібно буде подолати, і в той же час,  необхідно врахувати нові та існуючі кліматичні ризики. Нижче пропоную мої рекомендації щодо того, що можна зробити для підвищення стійкості клімату в сільському господарстві:

    • Переоцінка граничних культур. Якщо врожаї виявились дуже чутливими до посухи і поєднання підвищення температури та змінних опадів є більшою загрозою, тоді слід розглянути більш відповідні культури.
    • Виберіть відповідні сорти насіння для прогнозованих сезонних кліматичних умов. (Конкретні сорти сільськогосподарських культур розділяються або розраховані, наприклад, на коротші або триваліші вегетаційні періоди, кількість опадів та температуру).
    • Урізноманітнити виробництво, вирощуючи різноманітні культури або здійснюючи іншу господарську діяльність, наприклад, агротуризм або вирощування високоцінних культур.
    • Використовувати методи природоохоронного землеробства, такі як мінімальний метод, перетинання (змішування типів сільськогосподарських культур в одному полі) та заміна сільськогосподарських культур (введення альтернативних культур у наступні роки на одному полі). Ці методи зберігають вологу ґрунту, підтримують здоров'я ґрунту та зменшують залежність від добрив та гербіцидів.
    • Зосередьтеся на зменшенні втрат після збирання врожаю через спеку, а також надмірних або несезонних опадів.
    • Використовувати екологічно вигідне поєднання сільськогосподарських культур та худоби для відновлення продуктивності ґрунту та збалансування доходів та витрат, особливо у посуху.
    • Отримайте доступ та дізнайтеся інформацію про клімат, щоб можна було використовувати та застосовувати сезонні прогнози клімату.
    • Спілкуйтеся з іншими фермерами, науковцями та сільськогосподарськими організаціями, щоб бути в курсі останніх подій.
     УКРАЇНСЬКА БОБОВА АСОЦІАЦІЯ





    Схожі новини
  • Зміна клімату для світу і України перетворюється з наукової в економічну, технологічну і продовольчу проблему, - думка
  • До чого слід готуватися
  • Через зміни клімату фермери збиратимуть два урожаї на рік — Адаменко
  • Зниження нічної температури загрожує врожаю картоплі - М. Кульбіда
  • Буде розроблено Національний план адаптації до зміни клімату

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Існування агроосподарств Південної Африки під загрозою через зміни клімату


В аграрній галузі існує припущення, що врожайність та ціни на сільськогосподарські культури будуть змінюватися залежно від місцевих умов, а також попиту та пропозиції на місцевих та міжнародних ринках. Як результат, фермери розуміють, що не кожен рік буде вигідним, але в довгостроковій перспективі,  в середньому, вдалі роки повинні перевищувати невдалі.
Але чи  може повпливати на це зміна клімату?
Відповідь - так. Наукові дослідження, що активно проводилися протягом останнього десятиліття, все більше вказують на цю можливість.
Отже, що саме змінюється і що з цим можна зробити?
Найважливіший ризик зміни клімату – це підвищення температури. Це впливає на кількість опадів та сезонні зміни у глобальному масштабі. Це також впливає на фенологічний ріст рослин (фази розвитку рослини, які потребують певних порогів сонячного світла, тепла та вологи) та фізичний ріст, а також на ріст тварин та вплив шкідників та хвороб. Зрештою, це безпосередньо впливає на якість  врожаю.
Температура в Південній Африці зростає швидше, ніж у середньому по всьому світу. За останні 100 років в регіоні спостерігається зростання до 1 ° C. Це здається не дуже високим показником, але це  середні дані  за річний цикл, а в деяких місцях температура  щодня збільшувалась на 3-4 °C з моменту початку записів у середині 20 століття.
Шаблони опадів дуже важко проаналізувати, оскільки тенденції рідко є статистично значущими. Середня кількість опадів може не змінюватися. Але вже мали місце довгі посухи, разом з якими більш високі температури призвели до збільшення випаровування, і це зменшило доступну воду.
Майбутні прогнози вказують на підвищення температури від 2  до 5 °C до 2100 року. Це залежить від кількості викидів вуглецю, але на жаль,  ми не спостерігаємо реального зменшення темпів викидів CO₂, тому очікуємо найгіршого в коротко- та середньостроковій перспективі.
Прогнози опадів невизначені, але яскраво демонструють, що в тропічних та субтропічних регіонах може спостерігатися більше опадів, а середземноморські регіони можуть стати більш сухими.
Вплив змін клімату на сільське господарство очевидний. Цей сектор постраждає, що в свою чергу вплине на постачання продовольства. Питання: що з цим можна зробити? Для цього потрібні узгоджені зусилля з боку уряду, агробізнесу та фінансових установ. Сюди входить огляд існуючих систем врожаю для оцінки їх життєздатності, прийняття більш стійких методів та інтенсивне навчання кращим методикам.
Вплив
Посіви піддаються підвищеній температурі, яку багато хто може пережити. Але найбільше шкоди може завдати збільшення надзвичайно спекотних днів і теплих ночей.
Загроза зміни сезонів опадів, що призводить до зміни термінів випадання опадів, змінює дати посівів та управління ними. Широкомасштабне скорочення врожаю може не вплинути суттєво на країну з доступом до імпорту зерна, але багато країн, що мають велику  аграрну базу, стикаються з серйозним дефіцитом продовольства, коли стикаються із неврожєм.
Звіт Всесвітньої Продовольчої Програми за 2016 рік показує, що врожайність продукції з гектара в середньому зростає зі швидкістю, нижчою від світового приросту населення. Це означає, що виробництво продуктів харчування може не змогти задовольнити світовий попит в найближчому майбутньому, що залишить мільйони людей та численні країни у стані  зниженої продовольчої безпеки. Для збільшення виробництва продуктів харчування врожайність з гектара повинна збільшуватися.
Це означає, що продуктивність сільського господарства повинна зростати, втрати після збирання врожаю повинні зменшуватися, а продавцям та покупцям повинен бути доступний адекватний доступ до ринку.
Подвійний характер сільського господарства
Південна Африка має подвійну економіку сільського господарства, що складається з добре розвиненого комерційного сектору та представників малого бізнесу. Сорок тисяч комерційних господарств займають приблизно 87% сільськогосподарських угідь. Близько двох мільйонів дрібних фермерів або домашніх фермерів займають решту 13%.
Спільними проблемами як  для успішного дрібного та нового комерційного сільського господарства є відсутність доступу до фінансів, виклики щодо управління землею в комунальних районах, проблематичний доступ до води, та погана інфраструктура, наприклад, дороги, електрика та доступ на ринки.
Для збільшення виробництва харчових продуктів ці проблеми потрібно буде подолати, і в той же час,  необхідно врахувати нові та існуючі кліматичні ризики. Нижче пропоную мої рекомендації щодо того, що можна зробити для підвищення стійкості клімату в сільському господарстві:

 УКРАЇНСЬКА БОБОВА АСОЦІАЦІЯ





Схожі новини
  • Зміна клімату для світу і України перетворюється з наукової в економічну, технологічну і продовольчу проблему, - думка
  • До чого слід готуватися
  • Через зміни клімату фермери збиратимуть два урожаї на рік — Адаменко
  • Зниження нічної температури загрожує врожаю картоплі - М. Кульбіда
  • Буде розроблено Національний план адаптації до зміни клімату

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.