Аграрний тиждень. Україна
» » В ЄС починають діяти правила щодо контролю за харчовими продуктами
» » В ЄС починають діяти правила щодо контролю за харчовими продуктами

    В ЄС починають діяти правила щодо контролю за харчовими продуктами


    В ЄС починають діяти правила щодо контролю за харчовими продуктами

    З 14 грудня 2019 р. набирають чинності положення Регламенту ЄС 2017/625 («Регламент офіційного контролю»), які скасовують Регламенти (ЄС) № 854/2004 та 882/2004.

    Про це повідомили на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

    Новий Регламент встановлює правила щодо офіційного контролю та дотриманням правил ланцюга поставок харчових продуктів, зокрема законодавства про харчові продукти та корм, а також стосовно правил охорони здоров'я тварин та рослин.

    Згідно з регламентом, було запроваджено нові оцінки ризиків:



    органи влади повинні враховувати ризик для здоров'я людей, тварин або рослин та навколишнього середовища;



    ризик введення споживачів в оману;



    відповідність та надійність власних перевірок операторів тощо.

    Нові правила вимагають від органів влади також враховувати ймовірність шахрайства та оманливих дій.

    Уточнюється, що офіційний контроль може здійснюватися всіма операторами на всіх етапах виробництва товарів, на які поширюються правила агропродовольчого ланцюга. Оператори зобов’язані співпрацювати з органами влади та надавати доступ до їх обладнання, транспортних засобів, приміщень, комп’ютерів, документів та іншої необхідної інформації, а також тварин та товарів, що знаходяться під їх контролем.

    Органи влади зобов’язані вести реєстр усіх операторів, що підлягають офіційному контролю. У свою чергу, оператори повинні надавати інформацію про свою діяльність, включаючи теле- та інтернет-продажі, а також приміщення/об’єкти, що знаходяться під їхнім контролем.

    Для операторів вводяться обов’язкові збори за контроль, який здійснюється:



    на заводах з переробки м’ясної продукції, виробництва молока, заводах рибного господарства;



    контроль щодо тварин та рослин, продуктів тваринного та рослинного походження; певних товарів третіх країн.

    Крім того, нові правила прозорості вимагають від держав-членів ЄС публікувати детальну інформацію про методи та дані, що використовуються для обчислення зборів для кожної окремої категорії операторів та органів управління.

    ІЦ УАК за матеріалами Kurkul

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В ЄС починають діяти нові правила щодо контролю за харчовими продуктами
  • Урядом визначено критерії та періодичність здійснення планових перевірок операторів ринку
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В областях створено управління Держпродспоживслужби
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В ЄС починають діяти правила щодо контролю за харчовими продуктами


В ЄС починають діяти правила щодо контролю за харчовими продуктами

З 14 грудня 2019 р. набирають чинності положення Регламенту ЄС 2017/625 («Регламент офіційного контролю»), які скасовують Регламенти (ЄС) № 854/2004 та 882/2004.

Про це повідомили на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Новий Регламент встановлює правила щодо офіційного контролю та дотриманням правил ланцюга поставок харчових продуктів, зокрема законодавства про харчові продукти та корм, а також стосовно правил охорони здоров'я тварин та рослин.

Згідно з регламентом, було запроваджено нові оцінки ризиків:



органи влади повинні враховувати ризик для здоров'я людей, тварин або рослин та навколишнього середовища;



ризик введення споживачів в оману;



відповідність та надійність власних перевірок операторів тощо.

Нові правила вимагають від органів влади також враховувати ймовірність шахрайства та оманливих дій.

Уточнюється, що офіційний контроль може здійснюватися всіма операторами на всіх етапах виробництва товарів, на які поширюються правила агропродовольчого ланцюга. Оператори зобов’язані співпрацювати з органами влади та надавати доступ до їх обладнання, транспортних засобів, приміщень, комп’ютерів, документів та іншої необхідної інформації, а також тварин та товарів, що знаходяться під їх контролем.

Органи влади зобов’язані вести реєстр усіх операторів, що підлягають офіційному контролю. У свою чергу, оператори повинні надавати інформацію про свою діяльність, включаючи теле- та інтернет-продажі, а також приміщення/об’єкти, що знаходяться під їхнім контролем.

Для операторів вводяться обов’язкові збори за контроль, який здійснюється:



на заводах з переробки м’ясної продукції, виробництва молока, заводах рибного господарства;



контроль щодо тварин та рослин, продуктів тваринного та рослинного походження; певних товарів третіх країн.

Крім того, нові правила прозорості вимагають від держав-членів ЄС публікувати детальну інформацію про методи та дані, що використовуються для обчислення зборів для кожної окремої категорії операторів та органів управління.

ІЦ УАК за матеріалами Kurkul

agroconf.org





Схожі новини
  • В ЄС починають діяти нові правила щодо контролю за харчовими продуктами
  • Урядом визначено критерії та періодичність здійснення планових перевірок операторів ринку
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В областях створено управління Держпродспоживслужби
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.