Аграрний тиждень. Україна
» » На Херсонщині вилучено з обігу понад 200 кг фальсифікованого масла
» » На Херсонщині вилучено з обігу понад 200 кг фальсифікованого масла

    На Херсонщині вилучено з обігу понад 200 кг фальсифікованого масла


    З метою своєчасного реагування та попередження фактів реалізації фальсифікованого масла солодковершкового у торгівельних мережах та агропродовольчих ринках на території Херсонської області проводиться збір інформації щодо виробників масла солодковершкового, яке реалізується.

    З початку року працівникам Держпродспоживслужби Херсонщини обстежено 4861 суб’єктів господарювання, які проводять реалізацію харчових продуктів. Всього вилучено з обігу фальсифікованого масла 208,55 кг.

    Фальсифікат масла вилучали згідно ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та ст.6 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної, небезпечної продукції». Робота щодо контролю за обігом масла солодковершкового на території Херсонської області продовжується.

    Та як же покупцю розпізнати підробку на полиці магазину? Заморожений брикет масла, якщо він зберігається за мінусової температури, завжди твердий. А от якщо в продукті є домішки рослинної олії, то навіть за мінусової температури він все одно буде не надто твердим і при натисканні на нього залишиться слід. За кольором вершкове масло повинно бути світло-жовтим або жовтим. Консистенція масла має бути однорідною, пластичною, щільною. Поверхня на розрізі – блискуча або слабко блискуча. Також може бути недостатньо щільна і пластична поверхня з матовою поверхнею на розрізі і поодинокими краплями. Запах і смак – чистими, яскраво вираженими, вершковими з присмаком пастеризації.

    Отже, стовідсотково дізнатись, чи масло справжнє, можна тільки за допомогою лабораторних досліджень.





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба продовжує роботу з висвітлення фактів фальсифікації харчових продуктів за результатами проведених розслідувань
  • Держпродспоживслужби виявила фальсифіковане масло в ряді областей
  • На Вінниччині виявлено фальсифікат масла солодковершкового
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба
  • Держпродспоживслужба перевірила факт виробництва фальсифікованого масла

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Херсонщині вилучено з обігу понад 200 кг фальсифікованого масла


З метою своєчасного реагування та попередження фактів реалізації фальсифікованого масла солодковершкового у торгівельних мережах та агропродовольчих ринках на території Херсонської області проводиться збір інформації щодо виробників масла солодковершкового, яке реалізується.

З початку року працівникам Держпродспоживслужби Херсонщини обстежено 4861 суб’єктів господарювання, які проводять реалізацію харчових продуктів. Всього вилучено з обігу фальсифікованого масла 208,55 кг.

Фальсифікат масла вилучали згідно ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та ст.6 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної, небезпечної продукції». Робота щодо контролю за обігом масла солодковершкового на території Херсонської області продовжується.

Та як же покупцю розпізнати підробку на полиці магазину? Заморожений брикет масла, якщо він зберігається за мінусової температури, завжди твердий. А от якщо в продукті є домішки рослинної олії, то навіть за мінусової температури він все одно буде не надто твердим і при натисканні на нього залишиться слід. За кольором вершкове масло повинно бути світло-жовтим або жовтим. Консистенція масла має бути однорідною, пластичною, щільною. Поверхня на розрізі – блискуча або слабко блискуча. Також може бути недостатньо щільна і пластична поверхня з матовою поверхнею на розрізі і поодинокими краплями. Запах і смак – чистими, яскраво вираженими, вершковими з присмаком пастеризації.

Отже, стовідсотково дізнатись, чи масло справжнє, можна тільки за допомогою лабораторних досліджень.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба продовжує роботу з висвітлення фактів фальсифікації харчових продуктів за результатами проведених розслідувань
  • Держпродспоживслужби виявила фальсифіковане масло в ряді областей
  • На Вінниччині виявлено фальсифікат масла солодковершкового
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба
  • Держпродспоживслужба перевірила факт виробництва фальсифікованого масла

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.