Аграрний тиждень. Україна
» » Виноград вийшов у лідери за зростанням цін на ринку фруктів та ягід України
» » Виноград вийшов у лідери за зростанням цін на ринку фруктів та ягід України

    Виноград вийшов у лідери за зростанням цін на ринку фруктів та ягід України


    Виноград вийшов у лідери за зростанням цін на ринку фруктів та ягід України

    Виноград у січні 2020 р. став лідером за темпами зростання цін на українському ринку свіжих фруктів.

    Від середини січня ціни на популярний сорт винограду «Кишмиш» зросли в 1,5 раза.

    Про це повідомили в департаменті «Аналітика» гуртового ринку «Шувар».

    «Зростання ціни в січні — звичайна ситуація для ринку винограду, при цьому попит на виноград цього сезону помітно збільшився. Підтвердженням цієї інформації є офіційні дані зовнішньої торгівлі, які свідчать про те, що в цьому сезоні Україна вже імпортувала в 1,5 раза більше винограду, ніж рік тому», — йдеться у повідомленні.

    Керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман зауважила, що зростання імпорту винограду в цьому сезоні було зафіксоване не тільки в зимовий період, з серпня по листопад, тобто в сезон збирання власного врожаю, зовнішні поставки майже в 2 рази збільшили обсяги.

    «Обсяг імпорту в першій половині сезону є рекордним принаймні за останні 5 років. Іншими словами, споживання винограду в країні збільшується — це чудова можливість для українських фермерів, якою поки що користуються імпортери», — констатувала експерт.

    Станом на 22 січня 2020 року в терміналі «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар» столовий виноград пропонується по 60-67 грн/кг (2,31-2,58 €/кг). Рік тому виноград також почав дорожчати з середини січня і тенденція до зростання зберігалась до кінця зими. Цього сезону виноград на «Шуварі» пропонується мінімум на 10% дешевше, ніж рік тому, оператори ринку це пов«язують із зростанням обсягів імпорту.

    Туреччина залишається головним постачальником винограду до України, з цієї країни завозиться до 80% всього винограду.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Імпорт яблук та груш до України збільшився у 15 разів
  • Україна має величезний потенціал розвитку виноградного ринку
  • У липні-вересні Україна імпортувала найбільший за три роки обсяг яблук
  • Українці споживають цитрусові та екзотичні фрукти більше, ніж місцеві яблука
  • В Західній Україні стартував сезон реалізації винограду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виноград вийшов у лідери за зростанням цін на ринку фруктів та ягід України


Виноград вийшов у лідери за зростанням цін на ринку фруктів та ягід України

Виноград у січні 2020 р. став лідером за темпами зростання цін на українському ринку свіжих фруктів.

Від середини січня ціни на популярний сорт винограду «Кишмиш» зросли в 1,5 раза.

Про це повідомили в департаменті «Аналітика» гуртового ринку «Шувар».

«Зростання ціни в січні — звичайна ситуація для ринку винограду, при цьому попит на виноград цього сезону помітно збільшився. Підтвердженням цієї інформації є офіційні дані зовнішньої торгівлі, які свідчать про те, що в цьому сезоні Україна вже імпортувала в 1,5 раза більше винограду, ніж рік тому», — йдеться у повідомленні.

Керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман зауважила, що зростання імпорту винограду в цьому сезоні було зафіксоване не тільки в зимовий період, з серпня по листопад, тобто в сезон збирання власного врожаю, зовнішні поставки майже в 2 рази збільшили обсяги.

«Обсяг імпорту в першій половині сезону є рекордним принаймні за останні 5 років. Іншими словами, споживання винограду в країні збільшується — це чудова можливість для українських фермерів, якою поки що користуються імпортери», — констатувала експерт.

Станом на 22 січня 2020 року в терміналі «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар» столовий виноград пропонується по 60-67 грн/кг (2,31-2,58 €/кг). Рік тому виноград також почав дорожчати з середини січня і тенденція до зростання зберігалась до кінця зими. Цього сезону виноград на «Шуварі» пропонується мінімум на 10% дешевше, ніж рік тому, оператори ринку це пов«язують із зростанням обсягів імпорту.

Туреччина залишається головним постачальником винограду до України, з цієї країни завозиться до 80% всього винограду.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

agroconf.org





Схожі новини
  • Імпорт яблук та груш до України збільшився у 15 разів
  • Україна має величезний потенціал розвитку виноградного ринку
  • У липні-вересні Україна імпортувала найбільший за три роки обсяг яблук
  • Українці споживають цитрусові та екзотичні фрукти більше, ніж місцеві яблука
  • В Західній Україні стартував сезон реалізації винограду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.