Аграрний тиждень. Україна
» » Яких заходів вживають для боротьби з пташиним грипом в Україні?
» » Яких заходів вживають для боротьби з пташиним грипом в Україні?

Яких заходів вживають для боротьби з пташиним грипом в Україні?


Яких заходів вживають для боротьби з пташиним грипом в Україні?

 Перший спалах пташиного грипу в Україні цього року виявили близько двох тижнів тому на Вінниччині. Після цього ЄС тимчасово призупинив імпорт м’яса птиці з нашої країні. Яких заходів для боротьби з небезпечним високопатогенним вірусом вже вжито розповіли в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.


 
У процесі боротьби з вірусом було спалено більш ніж 106 тис. голів птиці в районі, де виявили захворювання. Крім того, було проведено дезінфекцію приміщень, що розташовані у епізоотичному вогнищі.
“Наразі тривають заходи з очистки, миття та заключної дезінфекції інфікованих приміщень. У період з 21.01. по 27.01. було проведено клінічний огляд 28193 голів птиці в 1418 дворах 39-ти населених пунктів зони захисту та зони спостереження. За результатами проведеного клінічного огляду інформації щодо захворюваності птиці в зонах захисту та спостереження не встановлено”, – повідомили
у Держпродспоживслужбі.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Оперативна інформація про стан виконання заходів з ліквідації грипу птиці в птахівничому господарстві Немирівському району Вінницької області
  • Ризик спалахів пташиного грипу в Україні достатньо високий
  • Пташиний грип виявили у Франції
  • В Одесі спеціалісти України, Молдови і Білорусі відпрацьовують механізми боротьби з грипом птиці
  • Пташиний грип на Херсонщині

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.