Агросектор Миколаївщини зростає. За попередніми даними, минулого року загальне виробництво продукції сільського господарства, порівняно з 2018 роком збільшилося на 4,1%, повідомляє Головне управління статистики області.
А от винограду в регіоні минулого року зібрали на 50,7% менше – 30,6 тис. тонн. На 34,1% менше зібрали і плодових та ягідних культур – 28 тис. тонн.
Натомість хлібороби Миколаївщини у 2019р. отримали рекордний врожай зернових культур. Ужинок зерна (у масі після доробки) складав 3,1 млн. т, що на 17,1% більше ніж у попередньому році.
Серед зернових збільшилося виробництво тритикале (удвічі), проса (у 1,6 разів), ячменю (на 42,6 %), вівса (майже на третину), пшениці (на 16,9%) та зернобобових (на 1%). Менше зібрано жита (на 20,5%), кукурудзи на зерно (на 10,8%) та гречки (на 4,8%).
Серед технічних культур у 2,2 рази зросло виробництво ріпаку та кользи і досягло 194,1 тис. т. Валовий збір сої зменшився на 30,2% (становив 9,1 тис. т), соняшнику – на 2,3% (1062,3 тис. т)
Аграріями області торік накопано 176,8 тис. т картоплі, що на 3,2% більше ніж у 2018р. Натомість менше, на 34,1%, зібрано культур плодових та культур овочевих (478,3 тис. т).
За попередніми підсумками, у 2019 р. порівняно з 2018 р., виробництво м’яса зменшилося на 10,1% (становило 50,7 тис. т), молока – на 7,9% (299 тис. т), вовни – на 24% (111 т), водночас на 14,7% більше отримано яєць (275,3 млн. шт).
ІЦ УАК за матеріалами Seeds
agroconf.org