Аграрний тиждень. Україна
» » Висоцький: Передумов для перегляду зернового меморандуму немає
» » Висоцький: Передумов для перегляду зернового меморандуму немає

Висоцький: Передумов для перегляду зернового меморандуму немає


Висоцький: Передумов для перегляду зернового меморандуму немає

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства не планує переглядати умови меморандуму про взаєморозуміння між міністерством і суб'єктами господарювання-експортерами зерна у 2019/2020 МР.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, йдеться у повідомленні відомства.

«З початку поточного 2019/20 маркетингового року вже 31,8 млн т зерна експортовано на зовнішні ринки, що на 7,9 млн т більше, ніж за аналогічний період минулого МР. Ми продовжуємо рухатись у рамках домовленостей відповідно до меморандуму між державою і бізнесом, жодних передумов для його перегляду ми не маємо», — зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що згідно з меморандумом обсяги експорту пшениці можуть скласти 20 млн т, зокрема продовольчої — 12 млн т, фуражної ­­— 8 млн т. З урахуванням балансу виробництва та прогнозованого експорту внутрішня потреба України у пшениці забезпечена повністю.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

agroconf.org





Схожі новини
  • Наразі немає необхідності у перегляді домовленостей за Меморандумом про взаєморозуміння між учасниками ринку зерна, – Тарас Висоцький
  • У 2019/20 МР Україна експортує понад 50 млн тонн зерна – Мінекономіки
  • Мінекономрозвитку та учасники зернового ринку підписали меморандум на 2019/20 МР
  • За розвиток агрополітики в Україні відповідатиме Тарас Висоцький
  • Формат Меморандуму по експорту зерна «8+8» переглядатись не буде

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.