Аграрний тиждень. Україна
» » Україна займає 7 місце в світі за експортом м’яса птиці
» » Україна займає 7 місце в світі за експортом м’яса птиці

Україна займає 7 місце в світі за експортом м’яса птиці


Україна займає 7 місце в світі за експортом м’яса птиці

 За даними звіту Єврокомісії, опублікованого минулого тижня, у 2019 році Україна зайняла 7 місце в світі за обсягами експорту м’яса птиці.


Світовим лідером із закордонних продажів птиці є Бразилія, яка протягом минулого року експортувала більш ніж 4 млн тонн цього продукту. На другому місці Сполучені Штати, на третьому – Євросоюз, на четвертому – Таїланд, далі – Китай, Туреччина та Україна.
 
З 2018 року ситуація щодо переліку найбільших експортерів м’яса птиці не змінилась. За рік лише Таїланд покращив свої позиції, перегнавши Китай. Минулого року КНР наростила обсяги виробництва курятини, утім, через заміщення на внутрішньому ринку дефіцитної свинини, обсяги експорту скоротились. Натомість, Китай є найбільшим світовим імпортером м’яса птиці.
 
Варто зазначити, що у 2019 році Україна збільшила обсяги експорту курятини до ЄС до 134,26 тис. тонн (+8,6%) і наразі займає третє місце за обсягами продажів цього виду продукції до європейських країн.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • У січні-жовтні Україна експортувала м’яса птиці на 479,7 млн доларів
  • ЄС збільшив імпорт української курятини майже на 5%
  • На 700% зросли обсяги експорту птиці з Таїланду до Китаю
  • Україна на 10% збільшила експорт курятини в ЄС
  • Україна увійшла в топ-3 світових лідерів з експорту м'яса птиці в ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.