Аграрний тиждень. Україна
» » У ЄС вже почалися проблеми з експортом м’яса через коронавірус
» » У ЄС вже почалися проблеми з експортом м’яса через коронавірус

    У ЄС вже почалися проблеми з експортом м’яса через коронавірус


    У ЄС вже почалися проблеми з експортом м’яса через коронавірус

     Судноплавство стає головною проблемою для експортерів у Європі, оскільки вони вимушені змінювати маршрути, щоб уникнути транзиту через країни із великою кількістю випадків коронавірусу. Це може серйозно вплинути на ланцюг поставок продовольства у країнах Південної та Східної Європи (Румунія, Болгарія та Польща), які вже постраждали від великих втрат у виробництві тварин через спалахи африканської чуми свиней.


     
    “На даний момент ми все ще можемо доставляти м’ясо в Румунію з наших заводів в Іспанії, але є справжня проблема з транспортерами. Минулого тижня в Іспанії я знайшла 4 вантажівки для перевезення м’яса до Румунії, на цьому тижні шляхів для експорту взагалі немає. Є побоювання, що водіїв переведуть у карантин чи щось подібне, тому логістичні компанії відмовляються від експортних замовлень. Також є проблеми з вибором правильного маршруту для прибуття в пункт призначення. Я знаю, що європейські чиновники говорили про створення спеціальних маршрутів лише для автоперевезень, але ми вже стикалися з проблемами через Словенію та Угорщину. Зараз більшість вантажних автомобілів переїжджають через Австрію.Якщо транспортування через Європу буде заблоковано, Румунія залишиться без м’яса, адже зараз ми імпортуємо 70% свинини, споживаної на внутрішньому ринку”, – говорить Вероніка Моє, торговий представник іспанського виробника Hemosa на ринку Румунії.
    Логістика також впливає на виробників м’яса в Бельгії.
     
    “Виробникам м’яса коронавірус не обов’язково принесе збитки, адже люди готують сьогодні більше, ніж будь-коли. Якщо, звісно, продукт потрапить до споживача”, – прокоментував ситуацію Йоріс Коен, менеджер Бельгійського м’ясного офісу.
     
    Meat-Inform





    Схожі новини
  • Через коронавірус птахівництво в Китаї під загрозою
  • Польща — лідер серед країн Європи за кількістю випадків АЧС
  • Проблема АЧС набула міжнародних масштабів
  • Білоруські ковбаси стануть дефіцитом
  • Держветфітослужба: У Європі зареєстровані нові спалахи захворювання тварин викликаного вірусом Шмалленберг

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У ЄС вже почалися проблеми з експортом м’яса через коронавірус


У ЄС вже почалися проблеми з експортом м’яса через коронавірус

 Судноплавство стає головною проблемою для експортерів у Європі, оскільки вони вимушені змінювати маршрути, щоб уникнути транзиту через країни із великою кількістю випадків коронавірусу. Це може серйозно вплинути на ланцюг поставок продовольства у країнах Південної та Східної Європи (Румунія, Болгарія та Польща), які вже постраждали від великих втрат у виробництві тварин через спалахи африканської чуми свиней.


 
“На даний момент ми все ще можемо доставляти м’ясо в Румунію з наших заводів в Іспанії, але є справжня проблема з транспортерами. Минулого тижня в Іспанії я знайшла 4 вантажівки для перевезення м’яса до Румунії, на цьому тижні шляхів для експорту взагалі немає. Є побоювання, що водіїв переведуть у карантин чи щось подібне, тому логістичні компанії відмовляються від експортних замовлень. Також є проблеми з вибором правильного маршруту для прибуття в пункт призначення. Я знаю, що європейські чиновники говорили про створення спеціальних маршрутів лише для автоперевезень, але ми вже стикалися з проблемами через Словенію та Угорщину. Зараз більшість вантажних автомобілів переїжджають через Австрію.Якщо транспортування через Європу буде заблоковано, Румунія залишиться без м’яса, адже зараз ми імпортуємо 70% свинини, споживаної на внутрішньому ринку”, – говорить Вероніка Моє, торговий представник іспанського виробника Hemosa на ринку Румунії.
Логістика також впливає на виробників м’яса в Бельгії.
 
“Виробникам м’яса коронавірус не обов’язково принесе збитки, адже люди готують сьогодні більше, ніж будь-коли. Якщо, звісно, продукт потрапить до споживача”, – прокоментував ситуацію Йоріс Коен, менеджер Бельгійського м’ясного офісу.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Через коронавірус птахівництво в Китаї під загрозою
  • Польща — лідер серед країн Європи за кількістю випадків АЧС
  • Проблема АЧС набула міжнародних масштабів
  • Білоруські ковбаси стануть дефіцитом
  • Держветфітослужба: У Європі зареєстровані нові спалахи захворювання тварин викликаного вірусом Шмалленберг

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.