В Україні стрімко зростають обсяги переробки фруктів.
Так, виробництво переробленої продукції (компотів, варення , пюре, джемів тощо) зросло на 333%. З посиланням на дані Державної служби статистики України.
Так, у січні-лютому 2020 року перероблено або законсервовано 172,4 тис. тонн фруктів. У ці показники не входять обсяги вироблених фруктових мюслі.
За лютий 2020 року вироблено 93,3 тис тонн фруктових виробів, що майже на 14 тис тонн більше попереднього місяця.
Зростання обсягів продукції переробки фруктів у лютому 2020 року по відношенню до лютого 2019 року становить 333,4%. Це найвищий показник серед переробленої продукції плодоовочевої лінійки.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org