Спеціалісти Держпродспоживслужби Тернопільщини продовжують моніторити ситуацію з дотриманням санітарно-гігієнічних правил в умовах карантину на підконтрольних об‘єктах з огляду на те, що відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 23.03.2020р. №10 суб’єкти господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності зобов’язані затвердити режим роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв.м. площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менше як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.
Також проводиться роз‘яснювальна робота на підприємствах, де виготовляють продукцію. Так, для прикладу, фахівці Тернопільського міського управління Держпродспоживслужби відвідали потужність з виготовлення та фасування крупи гречаної. Було відзначено, що маскового режиму дотримуються усі працівники в цеху, на прохідній усім вимірюють температуру, також не допускається контактз готовим продуктом.